01.06.2013 19:47

Reportāža: Babītē un Ķekavā vēlētāju pieplūdumu gaida īsi pirms iecirkņu slēgšanas

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vecākā gadagājuma cilvēki Ķekavā vēlēšanas uztvēra kā svētkus, kuros uzposties. Vecākā gadagājuma cilvēki Ķekavā vēlēšanas uztvēra kā svētkus, kuros uzposties. Krišjānis Grantiņš

Iespējams, siltais un vasarīgais laiks mudinājis cilvēkus doties uz vēlēšanu iecirkņiem īsi pirms to slēgšanas, cer tajos strādājošie, jo dienas laikā aktivitāte bijusi krietni mazāka par prognozēto.

Viena no šādām vietām Pierīgā ir Ķekavas kultūras nams, kas ir viens no lielākajiem vēlēšanu iecirkņiem novadā. Kā pastāstīja iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Indra Priede, balsošana notika gana raiti, arī pārkāpumi netika konstatēti, kā arī sūdzības no iedzīvotājiem. "Protams, bija tādi, kuri izteica neapmierinātību, ka jāparakstās tik šaurā ailē, jo mums šim mērķim tika izsniegti īpaši lineāli," stāsta vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja.

Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņa neslēpj, ka vēlētāju aktivitāte rīta un dienas cēlienā esot bijusi mazāka nekā prognozēts. Taču I. Priede cer, ka Ķekavas iedzīvotāji uz vakara pusi būs aktīvāki, jo, iespējams, daudzi par pilsoņa pienākuma izpildi esot piemirsuši, lustējoties kādā no novada svētu pasākumiem, kas šajās dienās notiek Ķekavā.

Kā liecina jaunākā informācija no Centrālās vēlēšanu komisijas, līdz plkst. 16 šajā Pierīgas novadā nobalsoja 27,99 % jeb 4380 ķekavieši. 

Pēcpusdienā salīdzinoši klusi bija arī Babītes vidusskolā ierīkotajā vēlēšanu iecirknī. Kā norāda iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilze Valpētere, aktivitāte šajās vēlēšanās esot krietni vien mazāka nekā, piemēram, Saeimas vēlēšanās, kad balsoja arī rīdzinieki. Taču vēlēšanu komisijas pārstāve ir optimisma pilna.

Viņa smej, ka Babītes novada iedzīvotāji, visticamāk, vēlēšanu iecirknī būs dažas stundas pēc tā slēgšanas, kad atgriezīsies no Jūrmalas vai citām aktivitātēm svaigā gaisā. Saskaņā ar informāciju no Centrālās vēlēšanu komisijas, līdz plkst. 16 Babītes novadā nobalsoja tikai ceturtā daļa, proti 25,54 %, kas ir 1669 cilvēki. 

Jānorāda, ka informācijas par to, kā klājas Salaspils kultūras namā "Rīgava" ierīkotajā vēlēšanu iecirknī, nav, jo "Apriņķim.lv" tur fotografēt un iztaujāt neļāva. Zināms, ka šajā novadā līdz plkst. 16 savu izvēli bija izdarījuši 28,15 % balsstiesīgo jeb 3742 iedzīvotāji. 

Video ieskats no vēlēšanu gaitas Ķekavā, Salaspilī un Jūrmalā:



Iepriekš:
FOTO: Mārupieši izvēlas savus priekšstāvjus (papildināta)