01.06.2013 16:29

FOTO: Mārupieši izvēlas savus priekšstāvjus (papildināta ar video)

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rīta cēlienā vēlēšanu iecirknī Mārupes kultūras namā rindās uz balsošanu stāvēt nevajadzēja. Rīta cēlienā vēlēšanu iecirknī Mārupes kultūras namā rindās uz balsošanu stāvēt nevajadzēja. Krišjānis Grantiņš

Tāpat kā citviet Latvijā, arī Mārupē iedzīvotāji vēl savus nākamos priekšstāvjus četriem gadiem. Dienas pirmajā pusē aktivitāte gan bija nedaudz mazāka nekā prognozēts.

Mārupes kultūras namā, kur ir viens no lielākajiem vēlēšanu iecirkņiem novadā, līdz pulksten 12 nobalsoja vien nedaudz vairāk nekā 15 procenti no balsstiesīgajiem pilsoņiem, un vēlēšanu komisijas pārstāve Inga Krieviņa sprieda, ka, iespējams, vasarīgais un karstais laiks mudinājis cilvēkus doties pie dabas, tādēļ savu novadnieka pienākumu viņi izpildīs dažas stundas pirms iecirkņa slēgšanas.

"Pie mums pagaidām viss mierīgi. Pārkāpumi nav konstatēti, arī sūdzības neesam saņēmuši. Ir pāris cilvēku, kuri gribēja nobalsot šeit, bet viņu iecirknis ir citur, bet tad arī laipni norādījām, uz kurieni viņiem jādodas," tā I. Krieviņa.

Portāla "Apriņķis.lv" ārpusē uzrunātie cilvēki norādīja, ka vēlas pārmaiņas. Viena no tiem ir arī Anete, kura savu balsi vēlēšanās atdevusi par to, lai pie varas grožiem tiek jauni cilvēki ar progresīvāku domāšanu.

Savukārt Ivars no Mārupes cer, ka jaunā pašvaldības vadība daudz lielāku uzmanību veltīs iedzīvotāju vajadzībām, tostarp ceļu un infrastruktūras uzlabošanai.

Līdz pulksten 16 Mārupes novadā, ieskaitot arī visas trīs iepriekšējās nobalsošanas dienas, kopumā savu izvēli izdarījis 1621 iedzīvotājs jeb 33,92 %, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

Video ieskats vēlēšanu gaitā Mārupē: