27.08.2013 07:22

Garkalnē no deputāta krēsla atsakās izpilddirektore un dzimtsarakstu nodaļas vadītāja

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes novada domes sēde. Garkalnes novada domes sēde. Krišjānis Grantiņš

Lai gan garkalnieši šajās pašvaldību vēlēšanās lēma, ka deputātu rindās jābūt arī vietējās dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Elgai Liepiņai un izpilddirektorei Ļeļenai Tocai, viņas deputātu mandātus nolikušas. 

Kā liecina Garkalnes novada domes 9. jūlija sēdes protokols, Jeļena Toca, kura ievēlēta no partiju apvienības "Saskaņas centrs", lūdza deputātiem izskatīt viņas iesniegumu par mandāta nolikšanu. Iemesls – vēlme saglabāt līdzšinējo, proti, izpilddirektores amatu. Šādu izvēli akceptēja visi Garkalnes novada domes deputāti, tādēļ ar 14 balsīm "par" lēmums tika pieņems.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija, J. Toca 15 deputātu rindā saņēmusi vismazāk plusiņu, proti, 77, un 42 mīnusiņus. J. Tocas vietā Garkalnes domē pēc mandāta nolikšanas tagad darbojas viņas vārdamāsa Jeļena Kristapa, kura saskaņā ar CVK datiem vēlēšanās saņēmusi 62 plusiņus un 31 mīnusu. Kā savu darbavietu J. Kristapa norādījusi A. Ganus ģimenes ārsta praksi. Tajā viņa ir feldšere.

Tāpat šajā domes sēdē Garkalnes novada domes deputāti lēmuši par kādas citas deputātes atbrīvošanu no šī pienākuma. Tā bija pašvaldības dzimtsarakstu nodaļas vadītāja un partijas "Vienotība" Garkalnes nodaļas vadītāja Elga Liepiņa. Lai gan E. Liepiņa sarakstā bija otrā, vēlētāji tai likuši visvairāk plusiņu – 115 – un 45 mīnusus. Lai gan iesniegumā nav precizēti iemesli un arī uz telefona zvaniem E. Liepiņa neatbildēja, visticamāk, tas saistīts ar amatu savienošanas aizliegumu, un, līdzīgi kā J. Toca, arī viņa izvēlējusies par labu līdzšinējai nodarbei. 

E. Liepiņas vietā Garkalnes domē darbosies Gunārs Bērtulsons. Viņš no "Vienotības" atbalstītājiem Garkalnē saņēmis 70 plusiņus un 44 svītrojumus. Saskaņā ar CVK informāciju G. Bērtulsons ir valdes loceklis divos uzņēmumos – SIA "Silkalni" un SIA "Pirotex ", kā arī biedrības "Bukulti" valdes loceklis.

Iepriekš:
Ivanovs paliek policijā un atsakās no deputāta krēsla

Ko sola jaunie Pierīgas mēri un deputāti