28.06.2013 11:28

Ivanovs paliek policijā un atsakās no deputāta krēsla

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
G. Ivanovs izlēma par labu darbam policijā, nevis domē. G. Ivanovs izlēma par labu darbam policijā, nevis domē. www.kekava.lv

27. jūnijā notikušajā Ķekavas novada domes sēdē deputāti lēma par kolēģa Germana Ivanova deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz deputāta G. Ivanova iesniegumu par atteikšanos no deputāta mandāta un Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3. panta pirmās daļas 1. punktu.

Jau vēstījām, ka no politisko partiju apvienības "Saskaņas centrs" ievēlētajam Germanam Ivanovam būs jāizšķiras – palikt esošajā darbā, proti, kā Reģionālā pašvaldības policijas priekšnieka vietniekam vai sēsties Ķekavas novada domes deputāta krēslā. Abus amatus viņam neļauj apvienot izmaiņas likumdošanā, kas nosaka, ka pašvaldības iestāžu vadītāji un to vietnieki, ar atsevišķiem izņēmumiem, nedrīkst būt arī domes deputāti.

Lai gan iepriekš viņš sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" norādīja, ka savu lēmumu pieņems jūlijā, G. Ivanovs to izdarīja teju vai pēc pirmās domes sēdes. Jānorāda, ka G. Ivanovs bija pēdējais no trim Ķekavas novada domē ievēlētajiem deputātiem. Viņš saņēma 182 plusiņus un 65 svītrojumus.

Pēc G. Ivanova deputāta mandāta nolikšanas viņa vietā domē strādās SIA "Baložu komunālā saimniecība" saimniecības apkalpošanas daļas vadītājs Maksims Volkovičs. Viņš no saviem vēlētājiem saņēma 233 plusiņus un 177 svītrojumus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.