02.08.2013 15:28

Krimuldas mērs: jaunā izpilddirektora iecelšana nav saistīta ar varas maiņu domē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunais Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds. Jaunais Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds. Krišjānis Grantiņš

Krimuldai jau vairāku gadu garumā bija problēmas ar īstā izpilddirektora atrašanu. Pastrādājuši neilgu laiciņu, tie amatu pameta. Atkal konkurss, un jauns cilvēks šajā krēslā. Lai gan ilgi meklēja, tomēr šāds liktenis piemeklēja arī līdzšinējo izpilddirektori Salliju Ceriņu.

Portāls "Apriņķis.lv" maija vidū ziņoja, ka pēc ilgiem meklējumiem Krimulda tomēr tikusi pie izpilddirektores siguldietes Sallijas Ceriņas. Taču jau 18. jūlija Krimuldas novada domes ārkārtas sēdē deputāti skatīja iesniegumu par viņas atbrīvošanu no amata. Vairākums to atbalstīja. S. Ceriņas vietā darbu sāks jaunais izpilddirektors, jo viņas pēdējā darba diena bija 31. jūlijs.

Jaunievēlētais Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīvalds ("Reģionu alianse") intervijā portālam "Apriņķis.lv" norāda, ka tā ir tikai sakritība, ka izpilddirektore dodas prom tad, kad jaunais domes sasaukums tikai pamazām sāk ieskrieties darba cēlienam.

"Līdzšinējā izpilddirektore, strādājot Krimuldā, ieguva zinātnisko grādu, un pirms mēneša pie manis atnāca un teica, ka viņai piedāvāts darbs zinātniskajā lauciņā. Tam nav nekādas saistības ar politiskās varas maiņu novadā," tā G. Grīnvalds. Viņš gan neslēpj, ka izpilddirektors ir viena no nozīmīgākajām figūrām novada domē, tādēļ ir ļoti būtiski, lai šis cilvēks būtu komandas cilvēks, kura idejas un mērķi saskanētu ar domes vadības. "Ja vajadzētu, mēs noteikti sastrādātos. Speciāli nevienu domes darbinieku atlaist negrasos," uzsver jaunais mērs.

Komentējot to, kādēļ S. Ceriņai tik ātri atrasts aizvietotājs, Krimuldas mērs uzsver: "Es kā domes priekšsēdētājs saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 68. pantā noteikto varu izvirzīt savu kandidātu, un to domi pēc mana priekšlikuma apstiprina vai noraida." Savukārt operativitāte jaunā izpilddirektora meklējumos esot skaidrojama ar to, ka tas darīts ar mērķi nekavēt darbus. "Protams, mēs varējām atkal izsludināt konkursu, tad atkasīt pretendentus un tamlīdzīgi. Taču līdz tam laikam pienāktu jau apkure sezona, un darbi uz priekšu neietu. To atļauties mēs nevarējām," skaidro G. Grīnvalds.

Viņš gan uzreiz piebilst, ka jaunieceltais izpilddirektors neesot "savējais", kuram vajag vietu, bet gan cilvēks, kurš bija pieteicies vienā no iepriekšējiem konkursiem, taču darbu tā arī neieguva. "Man uz galda bija trīs lielas mapes ar kandidātu dzīves aprakstiem no iepriekšējiem konkursiem. Tos rūpīgi izpētīju un atlasīju trīs, manuprāt, perspektīvākos, kuri bija ieguvuši augstu vērtējumu arī iepriekšējās reizēs. Tā kā divi jau bija atraduši darbu, bet trešā vīzija un mērķi izpilddirektora krēslā mani apmierināja, piedāvāju viņa kandidatūru deputātiem," skaidro Krimuldas mērs.

Par Laimoni Ozolu kā jauno Krimuldas izpilddirektoru ārkārtas sēdē balsoja astoņi pozīcijas deputāti, pret bija seši opozicionāri. Tā vairākumam nolemjot, no 5. augusta Krimuldas novada pašvaldības izpilddirektora krēslā sēdēs Laimonis Ozols.

Epopeja ar šim amatam atbilstoša cilvēka meklēšanu Krimuldā sākās jau aizpagājušā gada nogalē, un pērn janvārī noslēdzās pirmais konkurss par to. Līdz 2011. gada 1. decembrim izpilddirektora amata pienākumus pildīja Indulis Caucis, kurš esot aizgājis pēc savas iniciatīvas, taču vienlaikus arī neslēpj, ka uz šo soli viņu pamudinājis "neliels spiediens no kolēģiem pašvaldībā". Domē I. Caucis nostrādājis 13 gadus, un viņa pienākumus, līdz tiks atrasts jauns izpilddirektors, pildīt uzņēmās Lēdurgas pagasta pārvaldnieks Juris Liepa.

2012. gada 1. februārī amatā stājās jaunais Krimuldas novada domes izpilddirektors Normunds Ignatovs, taču jau oktobrī pašvaldības vietnē parādījās paziņojums, ka uz šo vakanci tiek meklēts kandidāts. "Viņš aizgāja pēc paša vēlēšanās. Pašlaik neko vairāk pateikt nevaru," toreiz komentēja Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Ozoliņš, piebilstot vien to, ka domstarpību iemesls esot Krimuldas vidusskolas peldbaseina jumta renovācija. Pēc vairāk nekā pusgadu ilgas meklēšanas darbā stājās S. Ceriņa.

Iepriekš:
Krimulda pēc ilgiem meklējumiem tikusi pie jauna izpilddirektora
Krimuldas mērs: Dažiem simpātijas pret veco domi traucē strādāt pašreizējai vadībai