25.07.2013 12:37

Krimuldas mērs: Dažiem simpātijas pret veco domi traucē strādāt pašreizējai vadībai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(4 balsojumi)
Krimuldas mērs: Dažiem simpātijas pret veco domi traucē strādāt pašreizējai vadībai Krišjānis Grantiņš

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds uzskata, ka bijusī pašvaldības juriste Zinta Zaviļeiska izteikusi nepatiesus apvainojumus par domes darba stilu.

Reizē viņš norāda, ka jaunais izpilddirektors Laimonis Ozols iecelts amatā, jo starp kandidātiem tika atzīts par spēcīgāko.


"Domi pametusī juriste nekad nav slēpusi savas simpātijas pret iepriekšējo domes vadību, ar ko arī, visticamāk, patiesībā ir skaidrojama noraidošā attieksme un vēlme traucēt šīs domes darbu," uzskata G. Grīnvalds.

Kā viņš skaidro, ka saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 68. pantā noteikto dome pēc domes priekšsēdētāja priekšlikuma ieceļ pašvaldības izpilddirektoru. Izskatot iepriekšējās domes trīs rīkoto konkursu 34 kandidātu pieteikumus, par piemērotākajiem tika atzīti trīs pretendenti, taču tikai viens no tiem piekritis kļūt par pašvaldības izpilddirektoru. Par viņa iecelšanu amatā lēma domes deputāti.

Laimonis Ozols tika izvēlēts, pirmkārt, viņa profesionālās pieredzes, otrkārt, līdzīgās vīzijas par novada attīstību dēļ. Viņa profesionālā pieredze, izglītība un apgūtās iemaņas dažādās jomās, kas nepieciešamas pašvaldības izpilddirektora amatā, bija pamatojums tam, lai tieši viņu izvēlētos no 34 pretendentiem, kas savus pieteikumus bija iesnieguši iepriekšējās domes iepriekš izsludinātajos konkursos, norāda domes priekšsēdētājs.

"Iedzīvotāji pašvaldības vēlēšanās ar savu balsojumu skaidri pauda savu negatīvo attieksmi pret iepriekšējā domes vadītāja darbu un vēlas, lai domes darba stils mainītos un būtu novada attīstības interesēs. Ja kāds domē nav tomēr gatavs mainīties un strādāt komandā, tad tas ir tikai pašsaprotami, ka viņam ir jāmeklē citi profesionālie izaicinājumi," uzskata G. Grīnvalds.

Turklāt domes priekšsēdētājs retoriski uzdod jautājumu, kāpēc Z. Zaviļeiskas kundzei nebija pretenziju pret iepriekšējā domes priekšsēdētāja darbu, amatā ieceļot savu vietnieci, kad domes balsojumā viņas kandidatūra tika noraidīta, bet Sintija Kļaviņa kļuva par priekšsēdētāja vietnieku?

G. Grīnvalds uzskata, ka patlaban saskaras ar opozīcijas un tai pietuvināto personu pretdarbību jebkurā ar novada attīstību saistītā jautājumā, taču viņš tomēr sagaida, ka pienāks brīdis, kad opozīcijas deputāti nevis veiks pretdarbību, bet gan aktīvi iesaistīsies domes darbībā, kas viņiem vairākkārtīgi no pozīcijas puses tika piedāvāts.

Iepriekš:
Krimuldas domes juriste: Jaunā domes vadība neievēro elementāras tiesību normas