18.06.2013 17:10

Ence paliek Babītes mēra amatā un tiek pie jauna vietnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novada domes priekšsēdētāja amatā arī turpmāk būs Andrejs Ence. Babītes novada domes priekšsēdētāja amatā arī turpmāk būs Andrejs Ence. Krišjānis Grantiņš

Bez lieliem pārsteigumiem beigusies pirmā Babītes novada domes sēde pēc pašvaldību vēlēšanām – tajā ar vienbalsīgu atbalstu mēra amatā ievēlēts līdzšinējais Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence no "Reģionu alianses".

Andrejs Ence, kurš Babītes mēra amatā ir jau vairākus sasaukumus, šajās pašvaldību vēlēšanās ieguva 961 plusiņu un 63 svītrojumus, kas ir teju vai sešas reizes vairāk nekā otrajam kandidātam "Reģionu alianses" sarakstā – Gatim Senkānam, kuram savukārt vēlētāji ielikuši 153 plusiņus un 126 svītrojumus. Viņu Babītes novada domes deputāti 18. jūnija sēdē vienbalsīgi apstiprināja par A. Ences vietnieku.

Pagājušajā domes sasaukumā šajā krēslā sēdēja Nikolajs Antipenko. Viņš šajās vēlēšanās startēja kā pirmais "Vienotības" kandidātu sarakstā un ieguva 220 plusiņus un 51 svītrojumu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija. Vēl deputāti sēdē lēma par četru komiteju izveidošanu: Finanšu, Sociālo lietu, Izglītības, kultūras un sporta, kā arī Attīstības, informē pašvaldības preses sekretāre Zane Siliņa.

Iepriekš: 
Ādažos, Babītē un Stopiņos pārliecinošs vairākums "Reģionu aliansei" ar pašreizējiem mēriem