03.06.2013 09:38

Ādažos, Babītē un Stopiņos pārliecinošs vairākums "Reģionu aliansei" ar pašreizējiem mēriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos, Babītē un Stopiņos pārliecinošs vairākums "Reģionu aliansei" ar pašreizējiem mēriem Krišjānis Grantiņš

Pašvaldību vēlēšanās Ādažu, Babītes un Stopiņu novados vēlētāju vairākums nobalsojis par "Reģionu alianses" pārstāvjiem, kuru vidū ir visu trīs domju priekšsēdētāji.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie vēlēšanu rezultāti, Ādažu novadā pašvaldību vēlēšanās līdzšinējā domes priekšsēdētāja Pētera Balzāna pārstāvētā partija "Reģionu alianse" saņēmusi 1235 balsis jeb 40,02 % vēlētāju atbalsta, vēsta LETA. Partija iegūs sešas deputātu vietas iepretim 11 vietām, ko tolaik vēl "Rīgas apriņķa novadu apvienība" ieguva novada domes vēlēšanās 2009. gadā. Darbu domē no "Reģionu alianses" rindām turpinās Balzāns, Pēteris Pultraks, Liāna Pumpure, Valērijs Bulāns, Jānis Ruks un Kerola Dāvidsone.
Otro vietu izcīnījusi "Zaļo un zemnieku savienība" ar 728 balsīm jeb 23,59 % vēlētāju atbalsta, kas partijai dos trīs deputātu vietas. Ievēlēts bijušais Ministru prezidenta Andra Šķēles (TP) biroja vadītājs Māris Sprindžuks, Uģis Dambis un Ervīns Šēpers.

Trešo vietu ieguvusi "Vienotība", kas saņēmusi 336 balsis jeb 10,89 % vēlētāju atbalsta. Tāpat divas vietas domē iegūs arī politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs", par ko nobalsots 312 reižu, kas veido 10,11 % vēlētāju atbalsta. No "Vienotības" ievēlēta Ilze Pētersona un Normunds Zviedris, savukārt no "Saskaņas centra" - Karina Tinamagomedova un Jurijs Antonovs.
Vienu deputāta vietu iegūs arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", kas saņēmusi 285 balsis jeb 9,24 % vēlētāju atbalsta. Pie viena deputāta krēsla, ar grūtībām pārvarot 5 % barjeru, tikusi arī partija "Sadarbība", no kuras ievēlēts Artis Brūvers. Partija saņēmusi 161 balsi jeb 5,22 % vēlētāju atbalsta.

Par pašreizējā novada domes priekšsēdētāju Balzānu šajās vēlēšanās nobalsots 1410 reižu, ielikti 346 plusi, kā arī veikts 171 svītrojums. Kopumā Ādažu novadā nobalsojuši 3057 balsstiesīgie iedzīvotāji. Iepriekšējās Ādažu novada domes vēlēšanās 2009. gadā līdztekus pārliecinošajam līderim - "Rīgas apriņķa novadu apvienībai" - domē iekļuva partija "LPP/LC" ar divām vietām, bet vienu deputāta vietu ieguva apvienība "Tēvzemei un brīvībai/LNNK" un "Saskaņas centrs".

Babītes novadā pašvaldību vēlēšanās uzvarējusī "Reģionu alianse" ar pašreizējo domes priekšsēdētāju Andreju Enci vadītā ieguvusi astoņus no 15 deputātu mandātiem, kur bez Ences ievēlēts arī Gatis Senkāns, Tadeušs Tračums, Ilze Bērziņa, Jānis Bērziņš, Evita Vinceviča, Juris Ivanovs un Regīna Bērziņa. "Reģionu alianse" ieguva 53,9 % Babītes novada vēlētāju atbalstu.

Trīs deputātu mandātus ieguvusi "Vienotība", par ko nobalsoja 20,55 % vēlētāju. No tās ievēlēts Nikolajs Antipenko, Iveta Bude un Ināra Dubra. "Saskaņas centrs" saņēmis 12,88 % vēlētāju balsu, tādējādi iegūstot divas deputātu vietas pašvaldībā, kurās ievēlēti Darja Kuzņecova un Vitālijs Andrejevs. "Reformu partijas" saraksts Babītes novadā saņēma 11,4 % balsu un divus deputāta mandātus. Tajos ievēlēta Dzidra Dūšele un Inita Pūķe. Babītes novadā pie vēlēšanu urnām devās 44,38 % vēlētāju, derīgas bija 2896 aploksnes.

Stopiņu novadā "Reģionu alianse", kuras līderis ir pašreizējais mērs Jānis Pumpurs, pašvaldību vēlēšanās saņēmusi 53,46 % vēlētāju atbalstu un arī ieguvusi astoņas no 15 deputātu vietām. Bez Pumpura jaunajā Stopiņu novada domes sasaukumā ievēlēta arī Vita Paulāne, Iveta Vīksne, Daiga Brigmane, Atis Senkāns, Ainārs Vaičulens, Līga Kurzemniece un Jānis Koponāns.

Par "Saskaņas centru" balsi atdevuši 24,19 % vēlētāju, tādējādi šis politiskais spēks jaunajā sasaukumā ieguvis četrus deputātu krēslus. No "Saskaņas centra" ievēlēti Jurijs Vasiļjevs, Larisa Šefere, Boriss Smirnovs un Sergejs Masļakovs.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlējuši 12,47 % balsstiesīgo, tādējādi apvienība saņēmusi divus deputāta mandātus. Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem no apvienības ievēlēti Aldis Grunde un Dzintars Saliņš.

Par "Vienotību" Stopiņos balsojuši 5,95 % vēlētāju, kas ļāvis tai iegūt vienu deputāta mandātu Stopiņu novada domes jaunajā sasaukumā. Ievēlēts Jānis Leimans. Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija saņēmusi 1,94 % vēlētāju atbalstu, bet "Reformu partija" - 0,91 %, tādējādi šie abi politiskie spēki nav ieguvuši pārstāvniecību jaunajā Stopiņu novada domes sasaukumā. Stopiņu novadā nobalsoja 49,41 % vēlētāju.