16.06.2013 18:18

"Vienotība" plāno pieteikt savu kandidātu mēra krēslam Ropažu novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz domes priekšsdēdētāja vietu Ropažos varētu pretendēt arī "Vienotības" izvirzītais deputāts Valdis Vucens. Uz domes priekšsdēdētāja vietu Ropažos varētu pretendēt arī "Vienotības" izvirzītais deputāts Valdis Vucens. Ropažu novada pašvaldības arhīvs

Partija "Vienotība" Ropažu novada jaunā sasaukuma pirmajā domes sēdē 20. jūnijā plkst. 10 plāno izvirzīt savu kandidatūru novada priekšsēdētāja amatam – Valdi Vucenu.

Kā norāda "Vienotības" otrais numurs un bijušais Ropažu novada mērs Ivars Gailītis, tajā pašā laikā partijas skatījumā piemērots priekšsēdētāja amatam būtu arī Reformu partijas līderis Mārtiņš Vimba, vēsta aģentūra LETA. V. Vucens, startējot pašvaldību vēlēšanās kā pirmais numurs, par sevi saņēmis 171 plusu un 60 svītrojumus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija. Starp partijas biedru gūtajiem rezultātiem viņš ierindojies ceturtajā vietā.

I. Gailītis atklāja: gadījumā, ja priekšsēdētāja amatam tiks izvirzīta Zigurda Blaua (Vidzemes partija) kandidatūra, ko plāno atbalstīt arī līdzšinējais domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis ("Reģionu alianse"), "Vienotība" to noteikti neatbalstīs, jo uzskata, ka deputāts savu vēlētāju atbalstu nav nopelnījis godīgā ceļā.

Tajā pašā laikā I. Gailītis uzsvēra, ka "Vienotības" deputāti Ropažu novadā ir gatavi sadarboties ar visiem progresīvajiem spēkiem, kuri patiešām ir ieinteresēti novada izaugsmē un gatavi konstruktīvam un efektīvam darbam. Tāpat viņš norādīja, ka partija uzrunājusi visu domē pārstāvēto sarakstu pārstāvjus.

Jau ziņots, – lai arī A. Cibuļskis nav pieņēmis savu galīgo lēmumu, ko atbalstīt domes priekšsēdētāja vēlēšanās, Z. Blaua kandidatūra patlaban, viņaprāt, ir atbilstošākā. Tāpat A. Cibuļski esot uzrunājis arī SIA "DBP 333" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šlēgelmilhs (Latvijas Zaļā partija), kas, pēc A. Cibuļska sacītā, patlaban mēģinot vienoties par astoņu deputātu atbalstu priekšsēdētāja vēlēšanās.

Iepriekš:
Ropažu mērs savā vietā varētu atbalstīt Vidzemes partijas kandidātu; pārējie izvairīgi par savām kandidatūrām