13.06.2013 16:24

Ropažu mērs savā vietā varētu atbalstīt Vidzemes partijas kandidātu; pārējie izvairīgi par savām kandidatūrām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Līdzšinējais Ropažu novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis ("Reģionu alianse") pats par domes priekšsēdētāju neplāno kandidēt.

Taču viņš pieļauj, ka novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē gaidāmajās priekšsēdētāja vēlēšanās partija varētu atbalstīt līdzšinējā Ropažu novada domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Zigurda Blaua (Vidzemes partija) kandidatūru, vēsta ziņu aģentūra LETA.

"Vēl gala lēmumu neesmu pieņēmis, visādi jau var būt vēl līdz vēlēšanām, bet pagaidām mūs ir uzrunājusi Vidzemes partija un šobrīd domāju atbalstīt viņus," sacīja A. Cibuļskis, lai arī nenoliedza, ka domā arī par citām kandidatūrām. A. Cibuļski esot uzrunājis arī SIA "DBP 333" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šlēgelmilhs (Latvijas Zaļā partija), kurš, pēc A. Cibuļska sacītā, patlaban mēģinot vienoties par astoņu deputātu atbalstu priekšsēdētāja vēlēšanās.

V. Šlēgelmilhs gan konkrēti par savu iespējamo kandidatūru priekšsēdētāja amatam neizteicās, taču atzina, ka uz vietnieka amatu viņš noteikti varētu pretendēt, jo pieredze un iespējas to ļauj, bet tas būšot atkarīgs no tā, kā vadībā viņam nāktos strādāt. Pēc V. Šlēgelmilha teiktā, viņa balsojums par domes priekšsēdētāju būs balstīts uz principu, lai domes priekšgalā neatrastos cilvēki, kas neprot novadu vadīt pretī attīstībai, taču konkrētus kandidātus minēt viņš atteicās.

Izvairīgi par iespējamo atbalstāmo kandidatūru izteicās arī Reformu partijas deputāts, Latvijas Orientēšanās federācijas valdes loceklis un AS "Latvijas Valsts meži" vecākais attīstības projektu vadītājs Mārtiņš Vimba, kurš norādīja, ka ar viņu praktiski nekādas sarunas nav bijušas, līdz ar to, spriežot pēc klusuma, kāds ir no "lielajām partijām" novadā, nākas secināt, ka "vietas jau ir sadalītas un mana balss neko neietekmēs", atzina M. Vimba.

Savukārt Vidzemes partijas saraksta līderis Ropažu novadā Z. Blaus atzina, ka jau patlaban ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar "Vienoti Latvijai", "Reģionu aliansi", Latvijas Zaļo partiju, kā arī tuvākajā laikā plānotas sarunas ar "Saskaņas centru" un Reformu partiju, kuru pārstāvji domē esot labi zināmi Vidzemes partijas biedriem, ar kuriem, pēc Z. Blaua teiktā, visticamāk, nebūšot sarežģīti vienoties.

Grūtāk par sadarbību būšot vienoties ar "Vienotību", kur atsevišķi deputāti varētu būt gatavi kompromisam, bet ar citiem, visticamāk, neizdošoties sadarboties, prognozēja Z. Blaus. Viņš patlaban pieļauj iespēju kandidēt uz domes priekšsēdētāja amatu, taču par to vēl esot pāragri spriest, jo domes sēde notiks tikai nākamnedēļ un līdz tai partiju sarunas "varētu iezīmēt arī citus scenārijus". Piebilstams, ka no "Vienotības" rindām Ropažu novada domē ievēlēts arī pērn no mēra krēsla gāztais Ivars Gailītis.

Jau ziņots, ka Ropažu novadā pa četrām vietām domē ieguvusi Vidzemes partija un "Vienotība", savukārt trīs vietas pašvaldībā ieguvusi pašreizējā Ropažu mēra Antona Cibuļska pārstāvētā politiskā partija "Reģionu alianse". Pa vienai vietai Ropažu novada domē ieguvuši vēl četri politiskie spēki – Reformu partija, "Saskaņas centrs", partija "Vienoti Latvijai", kā arī Latvijas Zaļā partija.

Pašvaldības vēlēšanās Ropažu novadā kandidēja arī "Kristīgi demokrātiskā savienība", taču saņēma 1,87 % balsu, tā neiegūstot nevienu deputāta mandātu.

Iepriekš:
Ropažu domē tikuši deputāti no 7 politiskajiem spēkiem; mēra partija tikai trešā pārstāvētākā