02.06.2013 22:17

Ropažu domē tikuši deputāti no 7 politiskajiem spēkiem; mēra partija tikai trešā pārstāvētākā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vai jaunajā Ropažu novada domes sasaukumā starp pašreizējo domes priekšsēdētāju Antonu Cibuļski un pirms aptuveni gada atstādināto mēru Ivaru Gailīti atkal gaidāma cīņa par mēra krēslu? Vai jaunajā Ropažu novada domes sasaukumā starp pašreizējo domes priekšsēdētāju Antonu Cibuļski un pirms aptuveni gada atstādināto mēru Ivaru Gailīti atkal gaidāma cīņa par mēra krēslu? Krišjānis Grantiņš

Ropažu novadā pa četrām vietām domē ieguvusi Vidzemes partija un "Vienotība".

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti, no Vidzemes partijas ievēlēts Zigurds Blaus, kurš pašlaik ir domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, kā arī pašreizējais deputāts Indulis Līdacis. Vēl no šī saraksta Ropažu novada domē ievēlēti Jānis Ķezis un Valdis Šīrants, vēsta LETA.

Savukārt no "Vienotības" saraksta ievēlēti trīs pašreizējie pašvaldības deputāti - Ivars Gailītis, Klaudija Terēza Hēla un Valdis Vucens, kā arī Renāte Gremze.

Trīs deputātu vietas pašvaldībā ieguvusi pašreizējā Ropažu mēra Antona Cibuļska pārstāvētā politiskā partija "Reģionu alianse". No šī politiskā spēka ievēlēts gan Cibuļskis, gan arī patlaban jau pašvaldībā strādājošs deputāts Aigars Kleins. No "Reģionu alianses" jaunajā sasaukumā ievēlēts arī Jānis Baklāns.

Pa vienai vietai Ropažu novada domē ieguvuši vēl četri politiskie spēki - "Reformu partija", "Saskaņas centrs", partija "Vienoti Latvijai" un Latvijas Zaļā partija. No "Reformu partijas" ievēlēts Mārtiņš Vimba, no "Saskaņas centra" - Modris Mucenieks, no partijas "Vienoti Latvijai" - Jānis Grigaļūns, bet no Latvijas Zaļās partijas - Vladislavs Šlēgelmilhs, kurš jau pašlaik ir deputāts Ropažu novadā.

Ropažu novadā nobalsojuši 48,97 % balsstiesīgo, derīgo vēlēšanu aplokšņu kopskaits - 2461. "Vienotība" Ropažu novadā ieguva 28,57 % vēlētāju atbalstu, Vidzemes partija - 22,75 %, "Reģionu alianse " - 17,76 %, Latvijas Zaļā partija - 7,72 %, "Reformu partija" - 7,64 %, "Saskaņas centrs" - 6,54 %, partija "Vienoti Latvijai" - 6,26 %. Pašvaldības vēlēšanās kandidēja arī Kristīgi demokrātiskā savienība, taču saņēma 1,87 % balsu, tādējādi neiegūstot nevienu deputāta mandātu.

Apvērsums Ropažu novada domē