14.06.2013 17:42

Vitjazevs: Aploksnes, visticamāk, palikušas neapzīmogotas nolaidības dēļ

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
766. vēlēšanu iecirknis bija ierīkots Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī. Iecirkņa balsošanas kastē vēlēšanu dienas, 1. jūnija, vakarā tika atklātas 50 neapzīmogotas aploksnes. 766. vēlēšanu iecirknis bija ierīkots Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā Salaspilī. Iecirkņa balsošanas kastē vēlēšanu dienas, 1. jūnija, vakarā tika atklātas 50 neapzīmogotas aploksnes. Raivis Bahšteins

14. jūnijā Administratīvā apgabaltiesa lēma, cik pamatota ir partijas "Reģionu alianse" Salaspils nodaļas vadītāja Dmitrija Vitjazeva sūdzība par iespējami vēlēšanu komisijas darbinieku nolaidību vienā no iecirkņiem.

"Tiesas sēde bija ļoti gara, tika uzklausīti gan vēlēšanu komisijas darbinieki, gan informācija no Drošības policijas. Tiesa to visu izvērtēs un spriedumu sola jau nākamajā pirmdienā," tā D. Vitjazevs. Pagaidām esot ļoti grūti prognozēt tiesas spriedumu un to, kā tas ietekmēs turpmākos notikumus Salaspilī.

Partijas "Reģionu alianse" Salaspils līderis arī zināja teikt, ka Drošības policija esot atvērusi neapzīmogotās aploksnes, lai noskaidrotu, kādi vēlēšanu biļeteni tajās bijuši. "Aploksnēs bija gan "Vienotības" un "Saskaņas centra", gan mūsu partijas biļeteni, tāpēc es sliecos domāt, ka tās bija neapzīmogotas, visticamāk, darbinieku nolaidības dēļ. Ja kāds censtos šādā veidā viltot balsis, tad šajās 50 konvertēs būtu tikai viens saraksts," spriež "Reģionu alianses" Salaspils nodaļas līderis.

Jau vēstīts,ka pagājušajā nedēļā, 6. jūnijā, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma neatcelt 1. jūnija pašvaldību vēlēšanu rezultātus un nerīkot atkārtotu balsošanu Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtā ierīkotajā vēlēšanu iecitrknī nr. 766 Salaspilī.

CVK vadītājs Arnis Cimdars rosināja D. Vitjazevu taisnību meklēt tiesā. Tā kā D. Vitjazevs jau iepriekš bija nolēmis CVK atteikuma gadījumā vērsties tiesā, "Reģionu alianses" līderis Salaspils novadā nekavējās iesniegt prasību Administratīvajā apgabaltiesā Rīgā likumā noteikto trīs dienu laikā no CVK lēmuma pieņemšanas dienas. D. Vitjazevs ir pārliecināts, ka notikusi 766. vēlēšanu iecirkņa vēlēšanu komisijas darbinieku nolaidība, par ko liecina balsošanas kastē atrastās 50 neapzīmogotās balsošanas aploksnes.

Iepriekš:
Salaspils novada vēlēšanu komisijas vadītāja: "Noticis mēģinājums izgāzt vēlēšanu rezultātus"