10.06.2013 17:33

Blaus negrib, lai viņu "iznes ar kājām pa priekšu"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Četri gadi ir pietiekami ilgs laiks. Latvijā vidējais vīrieša vecums ir 67 gadi, un man pēc četriem gadiem tieši tik daudz būs. Negribu, lai mani kā Brežņevu iznes ar kājām pa priekšu," joko A. Blaus. "Četri gadi ir pietiekami ilgs laiks. Latvijā vidējais vīrieša vecums ir 67 gadi, un man pēc četriem gadiem tieši tik daudz būs. Negribu, lai mani kā Brežņevu iznes ar kājām pa priekšu," joko A. Blaus. Krišjānis Grantiņš

"Man neoficiāli ziņoja, ka etaps esot noiets un mēs ("Vienotība") esam palikuši opozīcijā. Kā būs realitātē – redzēsim. Viss mainās pa dienām," visai atturīgi prognozes par Inčukalna novada nākamo priekšsēdētāju komentē novada pašvaldības ilggadējais vadītājs Arvīds Blaus.

"Atsevišķi mūsu partijas biedri cerēja uz vairāk vietām. Taču novadā bija septiņi saraksti un katrā bija cilvēki, ko inčukalnieši pazīst. Var teikt, ka visi saņēma tik daudz vietu, cik bija pelnījuši," "Rīgas Apriņķa Avīzei" pauda A. Blaus un atklāja, ka jau pirms pašvaldību vēlēšanām "Vienotībai" prognozējis tagad iegūtās četras vietas novada domē.


Stabilās pozīcijās ar četrām vietām, pateicoties atbalstam Vangažos, palicis arī "Saskaņas centrs". Pa divām vietām iemantojuši "Reģionu alianses", Vidzemes partijas un Latvijas Zemnieku savienības saraksti, vienu iemantojusi Kristīgi demokrātiskā savienība. Pirmā sasaukuma sēde plānota šo trešdien, taču A. Blaus atklāj, ka ik 15 minūtes uzklausot ziņas par to, kā veidosies jaunās domes pozīcija un opozīcija. Tā gan pagaidām vairāk esot "viena tante teica" droša informācija, norāda Inčukalna mērs.

A. Blaus nolēmis "paiet malā", un "Vienotība" kā piemērotāko priekšsēdētāja amata kandidātu virza Modri Jaunupu. Līdzšinējais novada priekšsēdētājs deputāta pienākumus dažādos sasaukumos pildījis kopš 1976. gada un uz mēra krēslu kandidēt vairs negrasās. Novada priekšsēdētāja amats vērtējams kā smags darbs un prasa būt elastīgam, arī pārmaiņas nākšot tikai par labu.

"Man dikti negribētos. Šajā laikā es un mana ģimene esam saņēmuši daudz negatīvisma. Lai nāk cilvēki, kuriem ir cits redzējums," teic A. Blaus, kas Inčukalna domes priekšsēdētāja pienākumus pildījis divus sasaukumus jeb astoņus gadus. "Vēl četrus gadus man būs tas gods būt par deputātu. Aktīvi skatīšos, kā viss notiek, varēšu konsultēt."

Savukārt vaicāts par deputātu skaitu domē, A. Blaus atzīst, ka uz astoņiem tūkstošiem iedzīvotāju 15 deputāti noteikti ir par daudz. "Tas ir absurds! Pilnīgi pietiktu ar deviņiem. Pat lielās pilsētās, kā Jēkabpilī un Valmierā, ir 13 deputāti. Deputātu skaitu nepieciešams sabalansēt," rosina bijušais Inčukalna mērs.

A. Blaus arī prognozē, ka, pildot nesen pieņemtā likuma ierobežojumus par amatu apvienošanu, vairums deputātu izlems par labu deputāta amatam. "Šī lieta ir jāsakārto mēneša laikā. Tas būs atkarīgs arī no algas – ja kapitālsabiedrībā "uz rokas" saņem ap 100 latiem, deputāta alga būs lielāka. Bet to izlems katrs pats."

Iepriekš:
Inčukalna novadā dominē "Vienotība" un SC
Inčukalnā no jaunievēlētā deputāta amata gatava atteikties Sociālā dienesta vadītāja