07.06.2013 17:32

Iespējams, Garkalnē top koalīcija bez pašreizējā mēra, deputāti – izvairīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Portāla "Apriņķis.lv" lasītājs informē, ka bagātajā Garkalnes novadā ietekmīgais triju partiju tandēms cenšas izslēgt esošā mēra partiju. Paši partiju pārstāvji gan to neapstiprina.

"Lai gan publiskajā telpā informācijas par to vēl nav, Garkalnē klīst runas, ka bijušais mērs Juris Silovs centīsies saveidot tādu koalīciju, lai opozīcijā paliktu līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš. Tā kā "Latvijas Zemnieku savienība" vēlēšanās ieguva trīs deputātu vietas, nebūtu pareizi atstāt viņus opozīcijā, J. Silova pārstāvētajam "Saskaņas centram" veidojot koalīciju ar "Vienotību" un "Reģionu aliansi."

To, ka šis ir viens no iespējamajiem koalīcijas scenārijiem, apliecina arī "Vienotības" pārstāvis Guntars Kniksts. Viņš gan uzsver, ka sarunas par to vēl notiekot, tādēļ ir pāragri runāt, kurš politiskais spēks šajā Pierīgas novadā paliks opozīcijā, bet kuri veidos koalīcijas kodolu. "No "Vienotības" Garkalnes domē ievēlēti tikai trīs deputāti, tāpēc diemžēl mēs varam tikai atbalstīt tādu vai citādāku koalīcijas modeli, nevis paši diktēt toni. Tam ar trim balsīm nepietiek," tā partijas "Vienotības" pārstāvis.

Viņš gan uzskata, ka līdz šim pie varas esošo politisko spēku tandēms, kurā ietilpst "Saskaņas centrs" un "Zaļo un zemnieku savienība", ir pietiekami labi sastrādājušies.

Par to, ka šāds triju partiju koalīcijas modelis jau būtu sarunāts, šaubās arī no Latvijas Zaļās partijas Garkalnes domē iekļuvušais Kārlis Bružuks. "Tās ir tikai baumas, ko kāds apzināti vai neapzināti ir izplatījis." Sarunā ar portālu "Apriņķis.lv" viņš arī uzsver, ka ir aplami uzskatīt, ka Garkalnes domes vēlēšanās uzvarējusi apvienība "Saskaņas centrs", jo visvairāk balsu izdevies iegūt "Zaļo un zemnieku" tandēmam. "Tas nekas, ka Garkalnē startējām atsevišķi, Latvijas mērogā šī apvienība joprojām pastāv," tā K. Bružuks.

Iepriekš:
Silovs atkal grib būt Garkalnes mērs