17.01.2013 15:41

Ķekavā aicina cīņu ar latvāņiem sākt laikus; zemju īpašniekiem sola nodokļu atlaides

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā aicina cīņu ar latvāņiem sākt laikus; zemju īpašniekiem sola nodokļu atlaides Krišjānis Grantiņš

Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka ar latvāni invadēto zemes platību īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem ir pienākums informēt Valsts Augu aizsardzības dienestu par savām latvāņu platībām un līdz 1. februārim paziņot laiku, kad attiecīgajā veģetācijas periodā tiks veikti latvāņa ierobežošanas pasākumi.

Izdevums "Ķekavas Novads" norāda, ka ar latvāni invadētās zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jāiesniedz Valsts Augu aizsardzības dienestā iesniegums, kurā jānorāda personīgā informācija, dati par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu veicēju, ar latvāni invadētās zemes vienības atrašanās vieta un tās platība hektāros, šajā teritorijā esošās blīvās latvāņa audzes (nav citu lakstaugu) platība, kā arī informācija par laiku, kad plānots veikt latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, un izmantojamo metodi.

Pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļā ir sākta Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna 2013.–2020. gadam izstrāde, kura apstiprināšana jāveic līdz 1. aprīlim.

Lai motivētu iedzīvotājus veikt savus pienākumus un apsēstās latvāņu platības reģistrēt Valsts Augu aizsardzības dienestā, papildus šim plānam domē tiks virzīts ierosinājums pēc jaunizveidotā reģistra datiem zemju īpašniekiem piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz 90 % apmēram par nākamo kalendāro gadu ar noteikumu, ka īpašnieki reģistrēs šīs platības Valsts Augu aizsardzības dienestā.

Savukārt tiem, kuri atbilstoši attiecīgajam plānam nebūs iesnieguši informāciju un veikuši latvāņu ierobežošanas pasākumus savos īpašumos, pēc lēmuma publikācijas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu sākšanu novada teritorijā, latvāņu iznīcināšanu organizēs pašvaldība, personai sedzot izdevumus par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumiem.

Plašāka informācija meklējama Valsts Augu aizsardzības dienesta interneta vietnē www.vaad.gov.lv (uzticības tālrunis: 67550944, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Iepriekš:
Ķekavā latvāņus grib pieveikt līdz 2020. gadam
Vēstule: Kāpēc latvāņi aug tieši pie mums?
Latvāņus redzēju, policistus ne