03.12.2012 18:00

Ropažu mērs par jaunajiem apkures katliem: "Likās, ka viss ir kārtībā..."

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunā apkures sistēma Ropažos, kas pašvaldībai var izmaksāt dārgāk nekā cerēts. Jaunā apkures sistēma Ropažos, kas pašvaldībai var izmaksāt dārgāk nekā cerēts. Krišjānis Grantiņš

Oktobrī Ropažu, Silakroga un Mucenieku ciematos sākās apkures sezona, ko nodrošina rekonstruētās katlu mājas, kas, pēc ekspertu atzinuma, neatbilst projekta prasībām, tādēļ Ropažu novada pašvaldībai var nākties no savas kabatas segt līdzfinansējuma daļu.

Taču domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis ("Reģionu alianse") nav vienisprātis ar šādu atzinumu, video intervijā paužot, ka notikušajā bez vainas nav iepriekšējais novada domes priekšsēdētājs, kā arī atklājot citus apstākļus, kādēļ šāda situācija izveidojusies:



Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija pieprasījusi Ropažiem atmaksāt no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta iegūtos 280 tūkstošus latu apkures katliem. Ropažus bija paredzēts apkurināt, izmantojot dabai draudzīgo šķeldu, taču nopirktajos katlos var izmantot akmeņogles, kas neatbilst projekta idejai.