17.11.2012 16:28

More Siguldas novadā ienāca "labprātīgi"; ieguvēji ir visi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
More Siguldas novadā ienāca "labprātīgi"; ieguvēji ir visi www.travelnet.lv

Mores pagasts Siguldas novadā tika iekļauts 2003. gadā, iepriekš tas atradās Cēsu rajona administratīvajā teritorija. Iedzīvotāji to vēlējušies paši, un ar šo lēmumu ir apmierinātas abas puses – gan iedzīvotāji, gan pašvaldība.

Kā uzsver Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"), pašvaldībā, atšķirībā no citām Latvijas vietvarām, katram pagastam nav savas pārvaldes – visas galvenās struktūrvienības atrodas Siguldā, bet Allažos un Morē tikai iedzīvotājiem nepieciešamākās iestādes, kur pieejami elementārākie pakalpojumi, piemēram, bāriņtiesa, sociālie pakalpojumi, nodokļu maksājumi.

Tādēļ U. Mitrevics norāda, ka apstāklis, ka Mores pagasta centrs atrodas gandrīz 20 kilometrus no Siguldas, nav šķērslis, lai Mores iedzīvotāji saņemtu pakalpojumus.

Plašāk video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Uģis Mitrevics: Siguldas dzelzceļa stacija ir unikāla