16.11.2012 16:30

Uģis Mitrevics: Siguldas dzelzceļa stacija ir unikāla

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uģis Mitrevics: Siguldas dzelzceļa stacija ir unikāla Siguldas novada domes arhīvs

Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas un laukuma rekonstrukcija izmaksājusi vairāk nekā 1,2 miljonus latu. Vai ieguldījums atmaksājies, komentē Siguldas mērs.

Siguldas dzelzceļa stacija ir unikāla ar to, ka pieder nevis uzņēmumam "Latvijas dzelzceļš", valstij vai kādam citam, bet gan Siguldas novada pašvaldībai, uzsver domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ("Reģionu alianse"), esot gandarīts par to, ka laikā, kad pats "Latvijas dzelzceļš" nezināja, ko ar to iesākt, pašvaldība izvēlējās paņemt staciju savā paspārnē.

Turklāt stacija ir blakus autoostai, kas nodrošina iedzīvotājiem un tūristiem ērtu pārvietošanos. Tāpat nozīmīgi, ka uzņēmums "Laima" izvēlējās tieši Siguldas renovēto stacijas laukumu, kur uzstādīt unikālu pulksteni – galvaspilsētā esošā "Laimas" pulksteņa prototipu.

Tādēļ U. Mitrevics norāda, ka ieguldītā naudas summa objekta atjaunošanā noteikti bija adekvāta un nepieciešama.

Plašāk intervijā:



Gan piebilstams, ka huligāniem nekas nav svēts, jo nesen izremontētajā stacijas ēkā tika izdemolēta jaunā tualete.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.