30.09.2012 10:28

Inčukalnā graustu nav; "Sēnītes" ataugšanai perspektīvas nesaskata

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brūkošais restorāns "Sēnīte". Brūkošais restorāns "Sēnīte". Krišjānis Grantiņš

Tā apgalvo Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība"), kurš ir visai skeptisks par iespējamo padomju laikos populārā restorāna "Sēnīte" atjaunošanu.

Par to vai, novadā ir daudz iesāktu, pamestu būvobjektu, Inčukalna mērs teic, ka tādu praktiski nav, vien kāda neliela ēka Meža ielā un dažas vecas fermas. Savukārt, atceroties leģendāro padomju laika restorānu "Sēnīte", viņš piekrīt, ka ēka neizskatās smuki.Tās īpašnieks laiku pa laikam tiekot "pabikstīts" pieskatīt un apkopt savu teritoriju, bet nekas vairāk nenotiek, jo tiek gaidīta iespēja piesaistīt Eiropas fondu līdzfinansējumu projekta īstenošanai, lai varētu atjaunot "Sēnīti".

A. Blaus gan neredz īpašu izdevīgumu restorāna atdzimšanai, jo posmā līdz Rīgai jau ir izaugušas vairākas jaunas ēstuves.

Viss viņa komentārs video intervijā:



Portāls "Apriņķis.lv" jau rakstīja, ka "Sēnītes" īpašnieks ir pārtikas nozares magnāts – kooperatīvās sabiedrības "Koop projekts" valdes priekšsēdētājs un "Rīgas Piena kombināta" padomes priekšsēdētājs miljonāru sarakstā pabijušais Ivars Strautiņš. Viņš paskaidroja, ka "Sēnītes" ēkas ir iekonservētas: "Līdzko būs finansējums, sāksim darbus pie projekta realizācijas."

Pirms diviem gadiem I. Strautiņš aģentūrai LETA apstiprinājis, ka rekonstrukcijas autora arhitekta Deivija Širaka izstrādātais projekts paredz trīsstāvu viesnīcas, boulinga zāles un SPA centra izbūvi. Ekonomiskās krīzes dēļ no ambiciozā projekta atteikušies vairāki ārvalstu investori.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Inčukalna mērs: pašvaldība nevar lobēt uzņēmēju intereses