28.09.2012 14:49

Inčukalna mērs: pašvaldība nevar lobēt uzņēmēju intereses

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna mērs: pašvaldība nevar lobēt uzņēmēju intereses arhīvs

Lai gan valsts un pašvaldības atbalsts daudziem uzņēmējiem būtu nepieciešams šajos grūtajos laikos, Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība") uzsver – vietvaras nevar lobēt uzņēmējiem, bet tikai minimāli palīdzēt.

Inčukalna mērs zina teikt, ka šī gada maijā Preiļos notika kongress, kurā daudzkārt izskanēja un pēcāk tika pieņemts arī lēmums par to, ka pašvaldībai savu iespēju robežās savi vietējie uzņēmēji ir jāatbalsta. "Taču nevar būt tā, ka atnāk kāds uzņēmējs un saka, ka viņam vajag piecus vai desmit tūkstošus latu, kas vajadzīgi attīstībai. Mums budžetā tādas naudas nav. Tāpat pašvaldība nevar nodarboties arī ar lobēšanu," tā A. Blaus.

Tas, ko vietvaras, viņaprāt, var darīt, ir iespēju robežās nākt pretim, uzlabojot vidi. "Ja nav elektrības, mēs varam nolikt vienu stabu tā vai citādāk, taču nevaram vilkt elektrības kabeļus vairāku kilometru garumā, kas maksā vairākus simtus tūkstošu latu. Mums tādas naudas nav," tā Inčukalna mērs.

Viņš norāda, ka pašvaldība var atbalstīt minimāli, lai uzlabotu uzņēmēju ikdienu, piemēram, nograntējot ceļu vai veikt citus darbus. "Ja uzņēmējs nodarbina piecus un vairāk cilvēkus, mēs varam piedāvāt nekustamā īpašuma atlaides," norāda A. Blaus.



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Inčukalnā daudziem iztikšanu nodrošina piemājas saimniecības