26.09.2012 09:38

Inčukalnā daudziem iztikšanu nodrošina piemājas saimniecības

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Inčukalna novadā ir salīdzinoši attīstīta zemkopība un lopkopība. Lai gan lielie zemnieki ir tikai divi, ir daudz mazo saimniecību, zina teikt Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība").

"Mums ir divas lielas zemnieku saimniecības, no kurām lielākā ir "Zemzarīši". Tās saimnieks Andrejs Smilga nodarbojas gan ar lopkopību, gan audzē kartupeļus un graudus," teic A. Blaus. Viņš zina teikt, ka šajā saimniecībā varētu būt ap diviem simtiem liellopu.

Tāpat šajā Pierīgas novadā ir zemeņu, kā arī karpu, līdaku un foreļu audzētāji. Taču lielākoties ir tādi novadnieki, kuriem ar piemājas saimniecībās izaudzēto pietiek vien pašiem, nevis peļņas gūšanai. Labākajā gadījumā varot vēl padalīties ar kaimiņiem.


Vairāk video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Inčukalnieši pēc pabalstiem nāk kā pēc algas