03.09.2012 17:21

Garkalnes būvvaldes vadītājs: viss ir likumīgi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ekrānuzņēmums no Garkalnes TV. Ekrānuzņēmums no Garkalnes TV. www.garkalne.lv

Komentējot Baltezera iedzīvotāju iesniegumu Ģenerālprokuratūrā par viņa bezdarbību, Garkalnes novada būvvaldes vadītājs Jānis Dambis norāda, ka savā rīcībā neko pretlikumīgu nesaskata.

Jau rakstījām, ka Baltezera iedzīvotāji Aksels Rubulis un Artūrs Priede 30. augustā Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrai iesniedza dokumentus un ziņas, kas norāda uz Garkalnes novada domes tīšu un apzinātu bezdarbību.

Viņuprāt, tieši šīs bezdarbības dēļ esot nodarīts būtisks kaitējums Lielā Baltezera vides aizsargjoslai. "Tiek lūgts sākt kriminālprocesu par Garkalnes novada domes būvvaldes vadītāja Jāņa Dambja bezdarbību saistībā ar diviem būvniecības projektiem Lielā Baltezera aizsargjoslā, nekustamajos īpašumos "Zvaigznīši" un Piekrastes ielā 12. Īpašumu kopējā platība pārsniedz 20 000 m².

"Jebkuram ir tiesības aizstāvēt savas tiesības," tā jautājumu, vai, viņaprāt, bija pamats vērsties Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu, komentē Garkalnes novada būvvaldes vadītājs. Būvvaldes vadītājs paļaujas, ka tiesībsargājošās iestādes lietu izpētīs un patiesību noskaidros. Lai gan pats J. Dambis uzskata, ka apvainot viņu nelikumīgā rīcībā vai nolaidībā pamata nav. Viss esot likumīgi. Viņš noraida Baltezera iedzīvotāju pārmetumus, ka noticis likumpārkāpums, vēsta Garkalnes TV.

"Aizsarjoslu likumā ir teikts, ka ielu var būvēt arī aizsargjoslas applūstošajā teritorijā. Tā iela, kas ir saskaņota, neatrodas applūstošajā teritorijā, vēl jo vairāk..." tā J. Dambis.

Savukārt komentējot pārmetumus, ka jaunajam zemes īpašniekam kokus atļauts izcirst nelikumīgi, būvvaldes valdītājs norāda, ka to nedrīkstot darīt ezera aizsargjoslā, kas ir 50 metrus, un tas arī tiekot ievērots.

Viņš aicina uz šo lietu skatīties no otras puses: "Mēs runājam par privāto grunts gabalu. Labi, tas bija brīvs un nenožogots, bet tagad ir jauns īpašnieks, kuram nu ir citas vēlmes. Arī tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo Baltezera ciemā, visiem mājām ir žogs apkārt, un kaimiņš caur viņu pagalmiem nestaigā."