30.08.2012 12:29

Lūdz sākt kriminālprocesu par Garkalnes domes amatpersonu bezdarbību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Meža vietā smilšu lauks. Meža vietā smilšu lauks. Publicitātes foto

Baltezera iedzīvotāji Aksels Rubulis un Artūrs Priede 30. augustā Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūrai ir iesnieguši dokumentus un ziņas, kas norāda uz Garkalnes novada domes tīšu un apzinātu bezdarbību.

 

Šīs bezdarbības dēļ esot nodarīts būtisks kaitējums Lielā Baltezera vides aizsargjoslai. "Tiek lūgts sākt kriminālprocesu par Garkalnes novada domes būvvaldes vadītāja Jāņa Dambja bezdarbību saistībā ar diviem būvniecības projektiem Lielā Baltezera aizsargjoslā, nekustamajos īpašumos "Zvaigznīši" un Piekrastes ielā 12. Īpašumu kopējā platība pārsniedz 20 000 m²," vēsta abu izplatītā informācija plašsaziņas līdzekļiem.


Pēc viņu teiktā, informācija, kura ietver vairāk nekā 15 dažādu valsts institūciju dokumentus, apliecina, ka Garkalnes novada domes būvvalde apzināti un ilgstošā periodā ir veikusi darbības, lai nelikumīgi atbalstītu būvniecības projektu attīstību pie Lielā Baltezera, tā izraisot būtisku kaitējumu vides aizsardzībai un iedzīvotāju tiesībām uz dzīvi labvēlīgā vidē.

A. Rubulis apliecina, ka "iedzīvotāji ir ilgstoši cīnījušies pret nelikumīgām būvniecības iecerēm Lielā Baltezera piekrastē, tomēr šomēnes sāktā meža izzāģēšana un applūstošās teritorijas uzbēršana nekustamajā īpašumā "Zvaigznīši" (1,7 ha) ir pielikusi punktu pacietībai un cerībai, ka pašvaldības un valsts institūcijas spēs kopīgi nodrošināt vides aizsardzību".

Savukārt A. Priede norāda, ka "šoreiz iedzīvotāji ir ieguvuši ļoti daudz dokumentālu pierādījumu, un prokuratūrai beidzot jārīkojas, lai Garkalnes pašvaldības atbildīgās amatpersonas saņemtu sodu par radīto kaitējumu apkārtējai videi".