28.06.2012 17:27

D. Jurēvica: no Valsts policijas lielas jēgas nebija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavieši bieži sūdzas, ka novadā izjūt pārāk lielu pašvaldības policijas klātbūtni un kontroli, kas tādējādi pat mēdz radīt diskomfortu. Savukārt domes priekšsēdētāja norāda, ka tas ir sabiedrībā iesakņojušā stereotipa dēļ, proti, ka policistiem jāsēž mašīnā, nevis aktīvi jāpatrulē pa visu teritoriju. Carnikavieši bieži sūdzas, ka novadā izjūt pārāk lielu pašvaldības policijas klātbūtni un kontroli, kas tādējādi pat mēdz radīt diskomfortu. Savukārt domes priekšsēdētāja norāda, ka tas ir sabiedrībā iesakņojušā stereotipa dēļ, proti, ka policistiem jāsēž mašīnā, nevis aktīvi jāpatrulē pa visu teritoriju. www.ogrenet.lv

Kopš Carnikavas novadā darbojas pašvaldības policija, izbraukāto kāpu vietā atjaunojusies zemsedze, bet vietējiem makšķerniekiem loms pieaudzis divreiz, jo ierobežotas maluzvejnieku aktivitātes.

Tie ir tikai daži ieguvumi no šīs struktūrvienības izveides pagājušajā gadā, uzsver Carnikavas novada pašvaldības vadītāja Daiga Jurēvica (Latvijas Zemnieku savienība), norādot, ka savukārt izmaksu ziņā pašvaldības policija ir ekonomisks struktūrveidojums, jo tai nav, piemēram, savas grāmatvedības un citu nepieciešamību, kas būtu vajadzīgs atsevišķai iestādei.

Par Valsts policiju, kas sevi īpaši neattaisnoja, bijušo glābšanas dienestu, kas daļēji pildīja pašreizējās pašvaldības policijas funkcijas un to, kādēļ iedzīvotāji tik ļoti Carnikavā izjūt pašvaldības policijas klātbūtni, D. Jurēvica stāsta video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
No "pašnāvnieku" tilta Carnikavā cer atbrīvoties šogad