27.06.2012 15:35

No "pašnāvnieku" tilta Carnikavā cer atbrīvoties šogad

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzelzceļa tilts pār Gauju Carnikavas novadā. Dzelzceļa tilts pār Gauju Carnikavas novadā. Raivis Bahšteins

Carnikavas novadā jau šogad varētu tikt atklāts jaunais gājēju un velosipēdistu tilts pār Gauju blakus dzelzceļa tiltam.

Jāuzsver, ka tas iepriekš bez daudzu kilometru tālās šosejas bija vienīgais veids, kā iedzīvotāji varēja tikt otrpus krastam.

Jau vēstījām, ka pērn Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (Latvijas Zemnieku savienība) vērsās pie ministru prezidenta Valda Dombrovska, Satiksmes ministrijas, uzņēmuma "Latvijas dzelzceļš" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, lūdzot rast iespēju palīdzēt izbūvēt gājēju tiltu līdzās ļoti bīstamajam dzelzceļa tiltam pār Gauju.

Tas tādēļ, ka carnikavieši, lai šķērsotu Gaujas upi, bieži izmanto dzelzceļa tiltu, kas nav paredzēts gājēju un velosipēdistu kustībai, jo apdraud cilvēku dzīvību. Tikmēr gājējiem drošais tilts uz Rīgas–Tallinas šosejas atrodas vairāk nekā četrus kilometrus no Carnikavas centra. "Iedzīvotāji, it sevišķi bērni un jaunieši, visbiežāk izvēlas Gaujas upi šķērsot pa dzelzceļa tiltu, kas, viņuprāt, ērtāk lietojams, tomēr bīstams dzīvībai. Pēdējos gados uz šī tilta ir cietuši un bojā gājuši vairāki novada iedzīvotāji," vēstulē norādīja D. Jurēvica.

Savukārt šomēnes Carnikavas novada pašvaldības vadītāja atklāja, ka jau, iespējams, šogad bīstamais dzelzceļa tilts gājējiem un velosipēdistiem vairs nebūs jāšķērso, jo blakus tam tiks izbūvēts šim nolūkam paredzēts jauns tilts. Par to viņa vairāk stāsta video intervijā par iedzīvotāju brīvā laika un aktīvās atpūtas pavadīšanas iespējām un to pieejamību Carnikavas novadā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Carnikavas dambja rekonstrukcijas laikā uzcels 26 jaunas būves