18.05.2012 09:27

Sprādzienā cietušās Mālpils ēkas iedzīvotāji valdībai lūguši piešķirt finansiālu palīdzību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprādzienā cietušās Mālpils ēkas iedzīvotāji valdībai lūguši piešķirt finansiālu palīdzību www.foto.delfi.lv

Mālpils novada Upmales ciema iedzīvotāji, kuru daudzdzīvokļu ēka pagājušā gada oktobrī cieta sprādzienā, lūguši valdības finansiālu palīdzību ēkas atjaunošanai.

Iedzīvotāji Ministru kabinetam un Saeimai nosūtījuši vēstuli, kurā izklāstītas finansiālās izmaksas ēkas pilnīgas vai daļējas atjaunošanas gadījumā, aģentūrai LETA pastāstījis nama apsaimniekotāja SIA "Norma-K" valdes loceklis Voldemārs Cērps. Vēstule nosūtīta pēc dzīvokļu īpašnieku sapulces, un atbilde vēl nav saņemta.

Iedzīvotāji izšķīrušies, ka vēlas ēku atjaunot, taču pašiem tik lieli finanšu līdzekļi nav pieejami. Pēc atbildes saņemšanas no valdības tiks organizēta nākamā iedzīvotāju sapulce.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 16. oktobrī Mālpils novada Upmales ciemā notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamā mājā. Eksplozijā tika izpostīta un sagrauta lielākā daļa no 18 ēkas dzīvokļiem, bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku, un negadījumā dzīvību zaudēja seši iedzīvotāji.

Pašlaik pastāv iespēja atjaunot visu māju, kas varētu izmaksāt aptuveni 135 000 latu. Otrs variants ir nojaukt divus no visvairāk cietušajiem stāviem ēkas dienvidu daļā. Šādā gadījumā paliktu nama pirmais stāvs, kuru varētu apdzīvot, tajā būtu četri dzīvokļi. Kā trešais variants ir iespēja, ka ēkas visvairāk cietušo daļu nojauc līdz ar pagraba pārsegumu, ja iedzīvotāji šajos dzīvokļos nedomā atgriezties.

Pašlaik mājas mazāk cietušajā daļā seši dzīvokļi ir apdzīvoti. Daļa ēkas ir konservēta, un tajā nekāda darbība nenotiek.

Iepriekš:
Mālpils iedzīvotājiem mēneša laikā jāizlemj, ko darīt ar sprādzienā cietušo ēku