16.04.2012 13:09

Mālpils iedzīvotājiem mēneša laikā jāizlemj, ko darīt ar sprādzienā cietušo ēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils iedzīvotājiem mēneša laikā jāizlemj, ko darīt ar sprādzienā cietušo ēku www.delfi.lv

Mālpils novada Upmales ciema iedzīvotājiem, kuru daudzdzīvokļu ēka cieta sprādzienā, ir mēnesis laika, lai izlemtu, ko darīt ar sprādzienā visvairāk cietušo mājas daļu.

Kā vēstīts, šī nama daļa pašlaik nav apdzīvojama. Pagājušajā nedēļā notikusi dzīvokļu īpašnieku sapulce, kurā iedzīvotāji iepazīstināti ar trīs iespējamajiem variantiem, informē ēkas apsaimniekotāja - SIA "Norma-K" - valdes loceklis Voldemārs Cērps, vēsta LETA.

Pastāv iespēja atjaunot visu māju, kas aptuveni varētu izmaksāt 135 000 latu. Otrs variants ir nojaukt divus no visvairāk cietušajiem stāviem nama dienvidu daļā. Šādā gadījumā paliktu ēkas pirmais stāvs, kuru varētu apdzīvot, un tajā būtu četri dzīvokļi. Kā trešais variants ir iespēja, ka mājas visvairāk cietušo daļu nojauc līdz ar pagraba pārsegumu, ja iedzīvotāji šajos dzīvokļos nedomā atgriezties.

Kā pastāstīja Cērps, uz iedzīvotāju sapulci bija ieradies vismaz 51% ēkas dzīvokļu īpašnieku. Savukārt ieradušies visi tie iedzīvotāji, kuri pašlaik mitinās ēkā.

Jau sapulces laikā, spriežot par otro piedāvāto variantu, kur no visvairāk bojātās ēkas daļas paliktu tikai četri dzīvokļi, izskanēja viedoklis, ka divos dzīvokļos iedzīvotāji neplāno atgriezties. Šī iemesla dēļ iemītniekiem dots mēnesis laika, lai savā starpā sazinātos un pieņemtu kopīgu lēmumu, kas ar ēku būtu darāms.

Jau ziņots, ka ēkā seši dzīvokļi ir apdzīvoti. Daļa ēkas ir konservēta, un tajā nekāda darbība nenotiek.

Pagājušā gada 16. oktobrī Mālpils novada Upmales ciemā notika sprādziens trīsstāvu dzīvojamā mājā. Tā rezultātā tika izpostīta un sagrauta lielākā daļa no 18 ēkā esošajiem dzīvokļiem, un bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku. Negadījumā dzīvību zaudēja seši dzīvojamās mājas iedzīvotāji.

Iepriekš:
Pēc Lieldienām lems, ko iesākt ar Mālpils graustu