16.05.2012 07:27

A. Ence: Ārvalstnieki izpērk īpašumus Pierīgā, bet nedzīvo tajos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Pēdējos divus gadus Babītes novadā īpašumus pārsvarā izpērk tikai ārvalstu pilsoņi, video intervijā apliecina Babītes novada pašvaldības vadītājs Andrejs Ence ("Reģionu alianse").

"Ļoti reti ir gadījumi, kad īpašumu iegādājas Latvijas pilsoņi," viņš norāda, sakot, ka savukārt nerezidenti īpašumus iepērk, taču paši ilgstoši nedzīvo tajos, bet gan izīrē.

Visu A. Ences komentāru skatiet video:



Jau rakstījām, ka pēc Nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" datiem Krievijas un bijušo Neatkarīgo Valstu Sadraudzības nāciju pilsoņu interese par nekustamā īpašuma iegādi Rīgā un Pierīgā joprojām pieaug, un tie, kas nevēlas Jūrmalas skaļumu vai nevar to atļauties, pamazām pievēršas rajonam starp Rīgu un Jūrmalu – Babītes novadam.

Ar šo video interviju portāls "Apriņķis.lv" aizsāk izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Nākamā video viesošanās plānota pie Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Roberta Jurķa ("Vienotība").