14.05.2012 09:26

Bagātie krievi izpērk Pierīgu

Autors  Elīna Kondrāte, «Rīgas Apriņķa Avīze»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Īpašumus iegādājas pārsvarā atpūtas nepieciešamībai, taču neliela daļa cilvēku, pārsvarā no Krievijas attālākajām vietām vai Baltkrievijas, nolēmusi pārcelties Latvijā uz patstāvīgu dzīvi. Īpašumus iegādājas pārsvarā atpūtas nepieciešamībai, taču neliela daļa cilvēku, pārsvarā no Krievijas attālākajām vietām vai Baltkrievijas, nolēmusi pārcelties Latvijā uz patstāvīgu dzīvi. «Rīgas Apriņķa Avīzes» arhīvs

Krievijas un bijušo Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) nāciju pilsoņu interese par nekustamā īpašuma iegādi Rīgā un Pierīgā joprojām pieaug, secinājusi Nekustamo īpašumu kompānija "Ober-Haus".

"Tie, kas nevēlas Jūrmalas skaļumu vai nevar to atļauties, pamazām pievēršas rajonam starp Rīgu un Jūrmalu – Babītes novadam," norāda uzņēmuma mārketinga menedžere Evita Zemberga-Zakalovska. "Gandrīz puse Salas pagastā esošā Lielupes krasta pieder nerezidentiem. Tur ir klusi un mierīgi."

Uzņēmuma pārstāve stāsta, ka jau trīs gadus kaimiņvalstu iedzīvotāji īpašumus vēlas iegādāties arī Salienas pagastā, Piņkos, Spilvē un Beberos, izmantojot iespēju iegādāties individuāli celtas privātmājas.

Mārketinga menedžere gan atzīst, ka pēdējos mēnešos parādījusies jauna problēma – iecienītajos rajonos vairs nevar iegādāties īpašumu par nerezidentiem vēlamo cenu – 100 000 latu. Šobrīd interese sāk parādīties arī par īpašumiem Vecāķu–Saulkrastu virzienā, taču arī tur īpašumu cenas esot virs vēlamās.

Neliela, bet patstāvīga interese ir par Lielo Baltezeru, kurš pēc Krievijas mērogiem atrodas netālu no jūras un ir priežu meža ieskauts – kluss un mierīgs rajons. E. Zemberga-Zakalovska atklāj, ka daži pat izteikuši vēlmi iegādāties īpašumu Daugavas krastā ar helikopteru nosēšanās laukumu.

Īpašumus Pierīgā nolūkojušas pārsvarā ģimenes ar bērniem vai vecāka gada gājuma cilvēki, kuri vēlas, lai viņu mazbērni var atbraukt atpūsties mierīgā, klusā un drošā atmosfērā.