17.04.2014 10:34

Arī Zaķumuižā izzāģēti bīstamie un mazvērtīgie koki

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Zaķumuižā izzāģēti bīstamie un mazvērtīgie koki publicitātes

Iepriekš veicot rūpīgu novērtēšanu, ne tikai Ropažu novada Muceniekos, bet arī Zaķumuižas ciematā veikta bojāto, bīstamo un ainaviski mazvērtīgo koku izzāģēšana.

To nozāģēto koku stumbri, kuri vēl ir pielietojami, tiks apstrādāti un izmantoti bērnu rotaļu laukuma atjaunošanai Zaķumuižas centrā, laukumā starp mājām Vidzemes prospektā, Straumēni 1, 2, 3 un ugunsdzēsēju depo. Plānots, ka no kokiem varētu izgatavot jaunus soliņus.

Ņemot vērā to, ka rotaļu laukumā starp mājām Vidzemes prospektā un Straumēni 1, 2, 3 uzturas lielākā daļa ciematā dzīvojošo bērnu, kuru aktivitātēm nepieciešama lielāka teritorija, nolemts, ka ceļš gar rotaļu laukumu un ugunsdzēsēju depo tiks slēgts, autosatiksmi novirzot otrpus mājai Straumēni 3, tādējādi vienlaikus nodrošinot arī lielāku bērnu drošību. Ceļa vieta šobrīd tiek nolīdzināta, nosegta ar melnzemi, tiks apaudzēta ar zāli, un tur paredzēts izveidot futbola laukumu bērniem.

Arī paši iedzīvotāji izteikuši apņēmību piedalīties rotaļu laukuma labiekārtošanā gan gaidāmās Lielās talkas dienā, gan arī līdz tai un pēc tās.

Iepriekš:
Ropažu pašvaldība: Iesniegumi par koku izciršanu saņemti no pašiem iedzīvotājiem
Foto: Mucenieku iedzīvotāji kopā ar bērniem protestē pret koku izciršanu