28.03.2012 15:34

Pārsūdzēs Ādažu būvvaldes lēmumu par "Pērles" būvniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārsūdzēs Ādažu būvvaldes lēmumu par "Pērles" būvniecību www.neweurope.lv

Biedrība "Par brīvu Lielā Baltezera krastu", visticamāk, pārsūdzēs Administratīvajā tiesā Ādažu novada Domes lēmumu noraidīt organizācijas iesniegto sūdzību par projekta "Pērle" īstenošanai izsniegto būvatļauju.

Biedrība vēl nav saņēmusi Ādažu novada Domes lēmuma norakstu, taču ir informēta, ka lēmums noraidīt sūdzību ir pieņemts, biznesa portālam "Nozare.lv" atklāja "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede.

"Biedrība sadarbojas ar diviem zvērinātiem advokātiem un juristu. Rūpīgi izpētīsim argumentāciju, kāpēc sūdzība ir noraidīta un, visticamāk, pārsūdzēsim to Administratīvajā tiesā. Pašvaldībā pārsūdzēt neredzu lielu jēgu, ja jau vietējā vara atbalsta šo projektu," sacīja Priede.

Jautāts, kad sūdzība tiesā varētu tikt iesniegta, viņš sacīja, ka tas, visticamāk, notiks aprīļa otrajā pusē.

Ādažu novada Domes juriste Everita Kāpa apstiprināja, ka pašvaldība pieņēmusi lēmumu noraidīt biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" iesniegto sūdzību par nekustamo īpašumu "Čiekurkrasti" (projekta "Pērle" agrākais nosaukums), jo sūdzības iesniedzējam "nav subjektīvu tiesību pārsūdzēt šo būvatļauju".

""New Europe" rīcībā ir Ādažu būvvaldes lēmuma noraksts, kas noraida iesniegto sūdzību. Neesmu jurists, lai skaidrotu šī lēmuma nianses, taču galvenā doma ir tā, ka biedrībai "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" nav pamatojuma sūdzēties par projektu, kurš ieplānots pavisam cita ezera - Mazā Baltezera - krastā," iepriekš sacīja projekta attīstītāja SIA "New Europe" direktors Jānis Stakens.

Viņš piebilda, ka pagaidām vēl nekāda būvniecība projektā "Pērle" nesāksies, jo, pirmkārt, vēl notiek konkurss par objekta būvnieku un uzvarētājs būs zināms aprīlī, otrkārt, biedrībai "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vēl ir laiks Būvvaldes lēmumu pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka projekta "Pērle" būvniecība notiek, stingri ievērojot Aizsargjoslu likuma un Ādažu novada teritorijas plānojuma prasības - saglabāt neapbūvētu desmit metru platu Mazā Baltezera aizsargjoslu, iepriekš informēja Stakens.

Iepriekšējās nedēļās biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" valdes loceklis un aktīvists Artūrs Priede vairākkārt ir izplatījis apgalvojumus, ka projekta "Pērle" būvniecība pie Mazā Baltezera notiekot pretrunā ar Aizsargjoslu likuma prasībām. Savukārt Stakens uzsver, ka šie apgalvojumi ir nepatiesi un nepamatoti.

Viņš informēja, ka zemesgabals, uz kura paredzēta projekta "Pērle" būvniecība, atrodas Ādažu novada teritorijas plānojumā noteiktajās ciema robežās. Zemesgabala teritorija nav aplūstoša.

Iepriekš:

«Pērles» attīstītājs: Ādažu būvvalde neiebilst pret būvniecību