28.03.2012 09:23

«Pērles» attīstītājs: Ādažu būvvalde neiebilst pret būvniecību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
«Pērles» attīstītājs: Ādažu būvvalde neiebilst pret būvniecību www.neweurope.lv

Ādažu novada būvvalde ir noraidījusi biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» iesniegto sūdzību par daudzdzīvokļu ēku projekta «Pērle» būvniecību Mazā Baltezera krastmalā.

««New Europe» rīcībā ir Ādažu būvvaldes lēmuma noraksts, kas noraida iesniegto sūdzību. Neesmu jurists, lai skaidrotu šī lēmuma nianses, taču galvenā doma ir tā, ka biedrībai «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» nav pamatojuma sūdzēties par projektu, kurš ieplānots pavisam cita ezera - Mazā Baltezera - krastā,» biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja projekta attīstītāja SIA «New Europe» direktors Jānis Stakens.

Viņš piebilda, ka pagaidām vēl nekāda būvniecība projektā «Pērle» nesāksies, jo, pirmkārt, vēl notiek konkurss par objekta būvnieku un uzvarētājs būs zināms aprīlī, otrkārt, biedrībai «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vēl ir laiks būvvaldes lēmumu pārsūdzēt.

«Pagaidīsim, paskatīsimies, kas notiks tālāk, » sacīja Stakens. Ar Ādažu novada būvvaldi nozare.lv 27. marta pēcpusdienā neizdevās sazināties.

Jau ziņots, ka projekta «Pērle» būvniecība notiek, stingri ievērojot Aizsargjoslu likuma un Ādažu novada teritorijas plānojuma prasības - saglabāt neapbūvētu desmit metru platu Mazā Baltezera aizsargjoslu, iepriekš informēja Stakens.

Iepriekšējās nedēļās biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» valdes loceklis un aktīvists Artūrs Priede vairākkārt ir izplatījis apgalvojumus, ka projekta «Pērle» būvniecība pie Mazā Baltezera notiekot pretrunā ar Aizsargjoslu likuma prasībām. Šie apgalvojumi ir nepatiesi un nepamatoti, uzsver Stakens.

Viņš informēja, ka zemesgabals, uz kura paredzēta projekta «Pērle» būvniecība, atrodas Ādažu novada teritorijas plānojumā noteiktajās ciema robežās. Zemesgabala teritorija nav aplūstoša.

Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu šādā gadījumā aizsargjosla nosakāma teritorijas plānojumā, taču tā nedrīkst būt mazāka par desmit metriem. Šajā desmit metru aizsargjoslā būvniecība nav pieļaujama, un tā vienlaikus sakrīt arī ar tauvas joslas platumu, kurā arīdzan ir aizliegta apbūve.

Ādažu novada teritorijas plānojumā Mazā Baltezera aizsargjosla ir noteikta 50 metru platā joslā, paredzot, ka būvniecību šajā aizsargjoslā ir iespējams veikt, tikai ievērojot iedibināto būvlaidi, proti, detālplānojumā zemesgabalam noteikto līniju, kas norāda robežu, kurā pieļaujama apbūve, informēja Stakens.

«New Europe» Mazā Baltezera krastā iecerētais daudzdzīvokļu projekts «Pērle» nedrīkst atrasties ezera vides aizsargjoslā jeb tuvāk par 50 metriem no ezera krasta, biznesa portālam «Nozare.lv» iepriekš sacīja biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Priede.

Iepriekš:

Mazā Baltezera «Pērle» tiekot būvēta atbilstoši likumdošanai