23.03.2012 12:49

Mazā Baltezera «Pērle» tiekot būvēta atbilstoši likumdošanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Daudzdzīvokļu ēku projekta «Pērle» būvniecība Mazā Baltezera krastā Ādažu novadā notiekot atbilstoši visām prasībām, apgalvo projekta īstenotāji.

Daudzdzīvokļu ēku projekta «Pērle» būvniecība notiek, stingri ievērojot Aizsargjoslu likuma un Ādažu novada teritorijas plānojuma prasības - saglabāt neapbūvētu desmit metru platu Mazā Baltezera aizsargjoslu, biznesa portālam «Nozare.lv» skaidrojis projekta «Pērle» attīstītāja SIA «New Europe» direktors Jānis Stakens.

Pēdējo dienu laikā biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» valdes loceklis un aktīvists Artūrs Priede vairākkārt ir izplatījis apgalvojumus, ka projekta «Pērle» būvniecība pie Mazā Baltezera notiekot pretrunā ar Aizsargjoslu likuma prasībām. Šie apgalvojumi ir nepatiesi un nepamatoti, uzsver Stakens.

Viņš informēja, ka zemesgabals, uz kura paredzēta projekta «Pērle» būvniecība, atrodas Ādažu novada teritorijas plānojumā noteiktajās ciema robežās. Zemesgabala teritorija nav aplūstoša.

Saskaņā ar Aizsargjoslu likumu, šādā gadījumā aizsargjosla nosakāma teritorijas plānojumā, taču tā nedrīkst būt mazāka par desmit metriem. Šajā desmit metru aizsargjoslā būvniecība nav pieļaujama, un tā vienlaikus sakrīt arī ar tauvas joslas platumu, kurā arīdzan ir aizliegta apbūve.

Ādažu novada teritorijas plānojumā Mazā Baltezera aizsargjosla ir noteikta 50 metru platā joslā, paredzot, ka būvniecību šajā aizsargjoslā ir iespējams veikt, tikai ievērojot iedibināto būvlaidi, proti, detālplānojumā zemesgabalam noteikto līniju, kas norāda robežu, kurā pieļaujama apbūve, informēja Stakens.

Viņš piebilda, ka zemesgabalā, uz kura paredzēta projekta «Pērle» būvniecība, vairākās publiskajās apspriešanās apspriestais detālplānojums ir iedibinājis būvlaidi, un tā ir ne tuvāk par desmit metriem no Mazā Baltezera krasta. Turklāt detālplānojuma izstrādes laikā vides aizsardzības institūcijas tieši uzsvēra desmit metru platas joslas gar Mazā Baltezera krastu apbūves neiespējamību.

«Papildus minētajam pilnīgi absurda un nepamatota ir Priedes publiski paustā informācija par kanalizācijas novadīšanu Mazā Baltezera aizsargjoslā, jo projekta «Pērle» funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, tostarp arī pieslēgums centralizētajiem kanalizācijas tīkliem, tiks izbūvēts, pamatojoties uz atsevišķu projektu, kā to paredz detālplānojuma īstenošanas kārtība. Infrastruktūras projekts ir saskaņots Ādažu novada būvvaldē, un tuvākajā laikā tiks uzsākta tā īstenošana,» uzsver Stakens.

Jau ziņots, ka biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede uzsvēra, ka «New Europe» Mazā Baltezera krastā iecerētais daudzdzīvokļu projekts «Pērle» nedrīkst atrasties ezera vides aizsargjoslā jeb tuvāk par 50 metriem no ezera krasta.

«Gan Aizsargjoslu likums, gan Ādažu novada domes saistošie noteikumi nosaka, ka nedrīkst veikt būvniecību ezera vides aizsargjoslā jeb tuvāk par 50 metriem no ezera krasta. Sākot ar 51. metru - lūdzu, būvējiet, ko vēlaties,» viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāja iesniegumu, tā izskatīšanas laikā ir apturēta projektam «Pērle» izsniegtā būvatļauja.

Tuvākajā laikā Ādažu Būvvalde plāno uzklausīt iesaistītās puses un pieņemt lēmumu par būvatļaujas atjaunošanu projektam «Pērle».

Iepriekš:

Priede: Ja arī Mazā Baltezera krastā uzcels «Pērli», tā būs jānojauc

Bojārs ar būvniecību gribot padarīt pieejamu Mazā Baltezera krastu