21.03.2012 16:40

Priede: Ja arī Mazā Baltezera krastā uzcels «Pērli», tā būs jānojauc

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Priede: Ja arī Mazā Baltezera krastā uzcels «Pērli», tā būs jānojauc www.neweurope.lv

Biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede ir neatlaidīgs pārliecībā par savu taisnību, ka SIA «New Europe» Mazā Baltezera krastā iecerētais daudzdzīvokļu projekts «Pērle» nedrīkst tapt īstenots, ja netiek ievērotas noteiktas prasības.

SIA «New Europe» Mazā Baltezera krastā iecerētais daudzdzīvokļu projekts «Pērle» nedrīkst atrasties ezera vides aizsargjoslā jeb tuvāk par 50 metriem no ezera krasta, biznesa portālam «Nozare.lv» uzsvēris biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītājs Artūrs Priede.


«Gan Aizsargjoslu likums, gan Ādažu novada Domes saistošie noteikumi nosaka, ka nedrīkst veikt būvniecību ezera vides aizsargjoslā jeb tuvāk par 50 metriem no ezera krasta. Sākot ar 51.metru - lūdzu, būvējiet, ko vēlaties,» viņš sacīja.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz biedrības «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» vadītāja Priedes iesniegumu, tā izskatīšanas laikā ir apturēta projektam «Pērle» izsniegtā būvatļauja.

Tuvākajā laikā Ādažu Būvvalde plāno uzklausīt iesaistītās puses un pieņemt lēmumu par būvatļaujas atjaunošanu projektam «Pērle», šodien informēja «New Europe» direktors Jānis Stakens, piebilstot, ka prognozēt, vai un kad būvatļauja tiks atjaunota, nav iespējams.

Priede skaidroja, ka ezera vides aizsargjoslā nav pieļaujama nekāda saimnieciskā darbība un ir jānodrošina ainavas saglabāšana.

«Piekrītu, ka šī teritorija, kur iecerēts projekts «Pērle», nav sakārtota, taču «New Europe» šādu vidi iegādājās. Ja viņi vēlas sakārtot vidi - lūdzu, lai nozāģē ezerā esošos vecos koka pāļus, lai aizvāc tos betona bluķus, kas mētājās gar ezeru. Taču «New Europe» vēlas uz šiem bluķiem būvēt savu ēku, un tas nav pieļaujams,» uzsvēra Priede.

Jautāts, kā biedrība «Par brīvu Lielā Baltezera krastu» rīkosies, ja Ādažu Būvvalde neanulēs projektam «Pērle» izsniegto būvatļauju, Priede sacīja, ka tad biedrība iesniegs prasību tiesā.

«Garantēju, ka pat tad, ja tiesvedības laikā «Pērle» tiks paspēta uzbūvēt, gala rezultātā «New Europe» šī ēka būs jānojauc,» pārliecināts ir Priede.

Iepriekš:
Bojārs ar būvniecību gribot padarīt pieejamu Mazā Baltezera krastu
Bojāra pārstāvēta firma vēlas iebūvēt dzīvokļu māju Mazajā Baltezerā; iedzīvotāji ir pret