21.01.2014 15:12

Olainei atbrīvoties no bīstamajiem un toksiskajiem atkritumiem tik drīz vēl necerēt

Autors  Kristīne Jančevska
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainei atbrīvoties no bīstamajiem un toksiskajiem atkritumiem tik drīz vēl necerēt Krišjānis Grantiņš

Lai gan jau rudenī bija paredzēts sākt ilgi gaidīto Olaines šķidro bīstamo atkritumu izgāztuves teritorijas sanācijas projektu, tas nav sākts vēl joprojām.

Pagaidām nav noskaidrots pat tas, kurš veiks attīrīšanas darbus, un, iespējams, kavēšanās dēļ projekta īstenošana var būt apdraudēta, jo, neīstenojot to paredzētajā termiņā, tam var tikt atņemts Eiropas struktūrfondu finansējums.

Valsts vides dienests (VVD) izvērtējis iespējamos riskus, kas saistīti ar projekta īstenošanas ierobežoto laiku (sanācijas darbus plānots veikt vienā vasaras un divos ziemas periodos), kā arī citus riskus, un secinājis, ka apzinātie riski var ietekmēt plānoto darbu gaitu, līdz ar to arī projekta īstenošanu noteiktajā termiņā un radīt tā sadārdzinājumu, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Tilta.

VVD ir sagatavojis projekta pieteikuma grozījumus, tostarp projekta īstenošanas termiņa pagarināšanu līdz 2015. gada 1. oktobrim. Šobrīd VARAM izvērtē šos grozījumus, norāda L. Tilta.

Ja VARAM grozījumus saskaņos un termiņu pagarinās, izvērtējot visus iespējamos riskus u. c., VVD iepirkuma konkursus varētu izsludināt šā gada martā, bet noslēgt maijā.

Iepriekš:
Vai arī Olaines indes dīķu izsmelšana kavēsies tāpat kā Inčukalna gudrons?
Izgāzušies bīstamo atkritumu daudzmiljonu projekti Olainē un Zebrenē
Olaines indes dīķus sāks likvidēt nākamgad, tīrīs trīs gadus
Realitāte Olainē: dzīve līdzās tūkstošiem tonnu ķīmisko atkritumu
Toksiskie atkritumi Olainē – skaudra realitāte
Cik kaitīga ir bīstamo atkritumu izgāztuve Olainē?