19.12.2013 13:07

Arī Ropaži meklē iespēju, kā novadnieki varētu lētāk izmantot "Rīgas satiksmes" pakalpojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Arī Ropaži meklē iespēju, kā novadnieki varētu lētāk izmantot "Rīgas satiksmes" pakalpojumus www.foto.delfi.lv

Izmantojot papildu divus mēnešus, līdz spēkā stāsies izmaiņas "Rīgas satiksmes" biļešu cenās, Ropažu novada dome turpina meklēt risinājumu novadnieku ērtākai uzņēmuma pakalpojumu izmantošanai.

Kā aģentūru LETA informēja Ropažu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Koleča, patlaban līdz 28. decembrim Ropažu novada dome aicina atsaukties iedzīvotājus, kuri regulāri izmanto "Rīgas satiksmes" pakalpojumus, lai pēcāk iesniegto informāciju apkopotu un lemtu par domes atbalsta iespējām un pozīciju novadnieku interešu aizstāvībā.

Pēc Kolečas sacītā, aptaujas mērķis ir noskaidrot, vai "Rīgas satiksme" transportu lielākoties izmanto kāda konkrēta ropažnieku iedzīvotāju kategorija, vai šādu regulāru uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmantotāju Ropažu novadā ir daudz, kā arī citus jautājumus. Tajā pašā laikā viņa atzina, ka jau patlaban esot zināms, ka liela daļa Silakroga un Mucenieku iedzīvotāju regulāri dodas uz Rīgu.

Pašvaldība patlaban apsverot dažādus risinājumus, tostarp vienošanos ar Rīgas domi, līdzfinansējuma iespēju Rīgas pašvaldībai, atbalsta iespēju novada iedzīvotājiem un citus. Paralēli diskusijas notiekot arī ar Pierīgas pašvaldībām par to pieredzi un plāniem situācijas risinājumu meklēšanā, sarunas notiekot arī ar Pašvaldību savienību.

Kā norādīja Koleča, tā kā pieteikšanās termiņš līdz 28. decembrim ir salīdzinoši īss, turklāt šis ir svētku laiks, pašvaldība pieļaujot iespēju termiņu pagarināt, taču neatkarīgi no tā pēc aptaujas rezultātu apkopošanas pašvaldība lemšot par tālākām iespējām, kā atvieglot novada iedzīvotāju "Rīgas satiksmes" transporta izmantošanu arī pēc cenu celšanas.

Jau vēstīts, ka līdz šim biļete sabiedriskajā transportā, pērkot iepriekšpārdošanā, maksāja 50 santīmu jeb 0,71 eiro. Līdz šim tika apgalvots, ka brauciena pašizmaksa ir 70 santīmu un ka Rīgas dome katru nopirkto biļeti dotē par 20 santīmiem.

Sākotnēji plānots jau no 1. janvāra biļetes cenu palielināt līdz 84 santīmiem jeb 1,20 eiro par vienu biļeti, kas atbilstot viena brauciena pašizmaksai, taču pārejas periodā, kas būs janvārī un februārī, 50 % atlaidi paredzēts piemērot visiem sabiedriskā transporta pasažieriem, tādējādi biļetes janvārī un februārī būs pieejamas par 42 santīmiem jeb 0,60 eiro.

Iepriekš:
Sigulda atrod iespēju, kā noteikt maksas atvieglojumus 11 autobusu maršrutos
Mārupe varētu maksāt "Rīgas satiksmei" par biļetēm, taču pašvaldības naudas izlietošanai ir jābūt juridiski pamatotai

"Biļešu kari": Pierīga pret Rīgu