26.11.2013 10:45

Salaspils "Rimi", ko arī pārbauda pēc traģēdijas Zolitūdē, pazūd elektrība; cilvēki to uztver bez lielas panikas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lūk, tāds izskatījās Salaspils "Rimi", kad uz dažām minūtēm divreiz pazuda elektrība; vienīgie gaismas avoti tobrīd bija saldētavas vitrīnas un Ziemassvētku rotājumi, kam acīmredzot bija cita elektrības padeve. Lūk, tāds izskatījās Salaspils "Rimi", kad uz dažām minūtēm divreiz pazuda elektrība; vienīgie gaismas avoti tobrīd bija saldētavas vitrīnas un Ziemassvētku rotājumi, kam acīmredzot bija cita elektrības padeve. www.delfi.lv

Otrdienas, 26. novembra, rītā Salaspils hipermāketā "Rimi" uz dažām minūtēm pazudusi elektrība.

Lai gan skaļruņos tika izziņots brīdinājums doties uz izeju, lielākā daļa cilvēku to uztvēra mierīgi un bez lielas panikas devās uz kasēm vai pameta ēku, novēroja portāls "Delfi".

Elektrība veikalā pazuda ap pulksten 8.35 un 8.55. Vienīgie gaismas avoti tobrīd bija saldētavas vitrīnas un Ziemassvētku rotājumi, kam acīmredzot bija cita elektrības padeve.

Pēc tam, kad pazuda elektrība, skaļruņos tika paziņots, ka visiem jādodas uz izeju. Cilvēki to uztvēra saprotoši, bez īpašas panikas un grūstīšanās devās uz veikala izeju. Viena pavecāka kundze gan veikalu pameta skriešus, bet kāds kungs "apjukumā" no veikala mēģināja aiziet ar visu groziņu.

Pēc dažām minūtēm elektrība tika atjaunota. Šis elektrības pārrāvums bija kaitējis tikai veikala automātiskajām durvīm, kuras vairs nevērās ciet.

Jau vēstīts, ka pēc traģēdijas Zolitūdē Salaspils novada dome uzdevusi novada būvvaldei vēlreiz pārbaudīt divu sabiedrisko objektu drošību, tostarp pagājušā gada nogalē ekspluatācijā nodoto "Rimi" hipermārketu, kura būvkonstrukcijās ir diezgan lieli siju laidumi.

Zolitūdes traģēdija