17.12.2012 21:24

Aizdomās par saduršanu Olainē aiztur vēl vienu vīrieti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aizdomās par saduršanu Olainē aiztur vēl vienu vīrieti arhīvs

Pirmdien neilgi pirms plkst. 20.00 Olainē aizdomās par sešu cilvēku saduršanu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) darbinieki aizturējuši kādu 1966. gadā dzimušu vīrieti.

Pēc VP RRP preses dienesta informācijas, operatīvā darba laikā policijas darbinieki noskaidroja, ka pirms dažām dienām Olainē noticis vēl cits uzbrukums, kurā cietis kāds vīrietis, kurš toreiz nebija vērsies policijā. Iespējamais uzbrucējs tika noskaidrots, un sākotnēji bija aizdomas, ka viņš veicis arī sešus uzbrukumus 16. decembra vakarā. Taču, tā kā nebija gūti pietiekami pierādījumi, ka viņš ir saistīts arī ar vakardienas uzbrukumiem, policisti pirmdien Olainē turpināja strādāt pastiprinātā režīmā.

Izmeklēšanas laikā tika pārbaudīta ikviena informācija, ko izmeklētājiem izdevās iegūt, un izmeklēšanā iesaistījās arī Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki no Rīgas. Izmeklēšanas rezultātā šovakar policistiem izdevies aizturēt 1966. gadā dzimušu vīrieti. Šobrīd likuma sargiem nav šaubu, ka viņš ir saistīts ar pirmdienas uzbrukumiem Olainē. Pateicoties darbam pastiprinātā režīmā, policistiem izdevies novērst citus iespējamos noziegumus, ko aizdomās turētais varētu būt izdarījis, ja netiktu aizturēts.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins intervijā LTV raidījumam "Panorāma" apstiprināja 1966. gadā dzimuša un agrāk netiesāta vīrieša aizturēšanu, kurš iepriekš bijis policijas redzeslokā par zādzību izdarīšanu. Savukārt šorīt aizturētais 1975. gadā dzimušais vīrietis, pēc policijas domām, Olainē pastrādājis līdzīgu noziegumu nedēļu iepriekš.

Lai gan sabiedrībā šodien izplatījās informācija, ka no dūrēja pirmdien cietuši vēl citi cilvēki, VP RRP preses dienests apstiprinājis, ka tas neatbilst patiesībai, un šovakar iedzīvotāji var justies droši par sevi un saviem tuviniekiem, jo aizdomās turētā persona ir aizturēta.

Jau ziņots, ka 16. decembra vakarā kāda persona uzbruka sešiem Olaines iedzīvotājiem, sadurot tos ar nazi. No uzbrucēja rokas cieta 17 un 19 gadus veci puiši, 1965. gadā dzimusi sieviete, 41 gadu veca sieviete, kā arī 1977. un 1971. gadā dzimuši vīrieši. Visi sadurtie atrodas slimnīcā.

Olainē vīrietis divarpus stundu laikā smagi sadur sešus cilvēkus