17.12.2012 14:21

Olainē vīrietis divarpus stundu laikā smagi sadur sešus cilvēkus (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Olainē vīrietis divarpus stundu laikā smagi sadur sešus cilvēkus (papildināta) arhīvs

Pēc Valsts policijas rīcībā esošās informācijas 16. decembra vakarā veiktie uzbrukumi, visticamāk, veikti laupīšanas nolūkos.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins pirmdien sasauktajā preses brīfingā pavēstīja, ka visi seši upuri sadurti Olainē uz ielas svētdien vakarā no plkst. 21.30 līdz pusnaktij. Lai noķertu uzbrucēju, policija piesaistījusi papildspēkus no Rīgas.


Par minētajiem uzbrukumiem pirmdien agri no rīta aizturēts 1975. gadā dzimis Olaines iedzīvotājs, kurš agrāk nav bijis tiesāts, taču iepriekš nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu. Policijas pārstāvji arī neizslēdz iespēju, ka noziegumi izdarīti psihisku problēmu rezultātā, lai gan aizturētās personas vārds psihiatru uzskaitēs nav atrodams.

No uzbrucēja rokas cietuši 17 un 19 gadus vecs puiši, 1965. gadā dzimusi sieviete, 41 gadu veca sieviete, kā arī 1977. un 1971. gadā dzimuši vīrieši. Visi sadurtie patlaban atrodas slimnīcā, ziņo aģentūra LETA. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. Cilvēkiem durts mugurā, vēderā, vienam upurim skartas arī plaušas. Policijai pagaidām nav ziņu, ka dūrējs būtu bijis reibumā.

A. Grišins nekomentēja, vai policijai izdevies atrast nozieguma rīku. Tāpat viņš atturējās no komentāriem par to, kādas liecības aizturētais sniedzis.

Lai pārliecinātos, ka aizturētais tiešām ir saistīts ar šiem uzbrukumiem, policija arī pirmdien Olainē strādā pastiprinātā režīmā. Tāpat policija lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus, kā arī ikvienu, kurš var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju par šiem uzbrukumiem.

Jau ziņots, ka 16. decembra vakarā kāda persona uzbrukusi sešiem Olaines iedzīvotājiem, sadurot tos ar nazi. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, upuri nav bijuši savstarpēji saistīti.

Atgādināms, ka traģisks gadījums Olainē notika arī pirms nepilniem diviem gadiem, kad Parka ielā kails vīrietis izleca pa pirmā stāva logu, ar nazi uzbruka svešai sievietei un nogalināja viņu. Uzbrucējs vēlāk tika atzīts par psihiski nepieskaitāmu. Preses brīfinga laikā uz aģentūras LETA jautājumu, vai Olaine neizceļas pārējās Latvijas vidū, Grišins atbildēja: "Es atturēšos komentēt, bet man arī vakar radās tāda sajūta – ja vēl nesen bija nemotivēta agresija, kad cilvēks izskrēja un ar nazi nodūra nevainīgu sievieti."