20.05.2013 11:20

Vēstule: Garkalnes dome izglītībai atvēlēto naudu nesadala saimnieciski

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lasītāja Sintija uzskata, ka Garkalnes domes deputāti nodokļu maksātāju naudu, kas atvēlēta izglītībai, varētu iztērēt saimnieciskāk. Lasītāja Sintija uzskata, ka Garkalnes domes deputāti nodokļu maksātāju naudu, kas atvēlēta izglītībai, varētu iztērēt saimnieciskāk. Krišjānis Grantiņš

Pēc raksta par to, ka Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas telpas jau sen ir par mazu lielajam skolēnu skaitam, tāpat kā Upesciema dārziņš, bet pašvaldība vecākus ingnorē, portāls "Apriņķis.lv" saņēma lasītājas Sintijas vēstuli.

Lasītāja Sintija neslēpj, ka viņai kā Garkalnes iedzīvotājai šāda vietvaras attieksme ir apnikusi. "Mani atkal "sajūsmināja" mūsu priekšsēdētāja kungs (Mārtiņš Gunārs Bauze-Krastiņš – red.). Novada kredītportfelis netiek izmantots pilnībā, un, cik es zinu, Finanšu ministrija šogad ir iedalījusi 18 miljonus pašvaldībām bērnudārzu celtniecībai. Kredītprocentu likme ir viens procents," raksta Sintija.

"Iepretim tam Garkalnes novads Rīgas skolām maksā Ls 350 000 un privātajiem bērnudārziem – Ls 150 000 (Ls 1000 par bērnu). Būsim reāli, ne visi bērni sāks apmeklēt mūsu novada izglītības iestādes, taču, ja tāda iespēja būtu, pieņemu, ka vismaz puse to izmantotu, un tas jau ir Ls 250 000 gadā. Domāju, ka, paņemot kredītu un uzbūvējot normālu bērnudārzu, šī summa kredītmaksājumiem pietiktu. Ja būtu skola un vēl dārziņš, arī iedzīvotāju skaits tikai palielinātos, jo daudzi garkalnieši pašlaik izvēlas deklarēties Rīgā ar cerību tikt pie pašvaldības dārziņa," spriež Garkalnes iedzīvotāja.

Iepriekš:
Upesciemā bērnu skološanai vietu nepietiek, pašvaldība vaino lielos maksājumus citiem