22.03.2013 07:30

Mālpils vidusskolas direktorei piemēro 80 latu sodu; uz jaunā direktora vietu, visticamāk, nekandidēs

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils vidusskola. Mālpils vidusskola. Krišjānis Grantiņš

Pēc pārbaudēm Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) Mālpils vidusskolas direktorei Solvitai Lapiņai piemērojis 80 latu naudas sodu un ierosinājis Mālpils novada domei izvērtēt viņas atbilstību ieņemamajam amatam.

"Nevaru apstrīdēt, IKVD lēmumu," atzina S. Lapiņa un skaidroja, ka nepieciešamās nepilnības, ko rekomendējuši sakārtot dienesta pārstāvji, jau uzlabotas. "Kā tas ir prasīts administratīvajos lēmumos, soda naudu samaksāšu mēneša laikā," komentēja direktore.

IKVD Uzraudzības departamenta direktors Normunds Venžega informējis, ka, izvērtējot veiktās pārbaudes rezultātus Mālpils vidusskolā, direktores darbā konstatēti pārkāpumi – nepieprasot izziņu no Soda reģistra par pedagogu sodāmību, laikā no 2011. gada 7. novembra līdz pagājušā gada 24. septembrim direktore darbam skolā pieņēmusi sešus pedagogus, kuru vidū bijusi arī angļu valodas skolotāja Sandra Šteinberga, kura jau iepriekš sodīta par fiziskas un emocionālas vardarbības pielietošanu pret bērnu. Skolotāja, kura skolā strādāt vairs nedrīkstēja, diemžēl šajā laika posmā pārkāpumu iemanījās izdarīt atkārtoti, šoreiz neadekvāti izturoties pret kādu sākumskolas skolēnu, kuram stundā kļuva slikti ar veselību.

Pārbaudē atklāts, ka Mālpils vidusskolas direktores vietnieces izglītības jomā papildu pedagoģiskā darba apjoms pārsniedz normatīvajos aktos noteiktās 1,3 darba likmes. Vienlaikus tika konstatēts, ka direktores vietniecei izglītības jomā ir iegūta augstākā akadēmiskā izglītība, bet nav iegūta normatīvajos aktos noteiktā augstākā pedagoģiskā izglītība.

Mālpils novada domes izpilddirektors Agris Bukovskis apstiprināja, ka dome ir saņēmusi Izglītības kvalitātes valsts dienesta atzinumu un direktores atbilstību amatam pašvaldības deputāti vērtēs jau tuvākajā laikā. Tomēr jau no nākamā gada Mālpils vidusskolu vadīs jauns direktors, uz kura amatu pašreiz izsludināts konkurss. A. Bukovskis skaidro, ka jauns direktora amata kandidāts tiek meklēts, jo jau no 1. augusta Sidgundas pamatskola un Mālpils vidusskola tiks apvienotas.

"Sidgundas pamatskola turpmāk būs vidusskolas filiāle. Šādu lēmumu pieņēmām, lai neviens nejustos aizvainots par piešķirtajiem finanšu līdzekļiem. Skolām ir samazināts finansējums un šādi varam optimizēt darbu," skaidro izpilddirektors un piebilst, ka ar katru gadu mazāk kļūst arī skolēnu. Amats piedāvāts arī tagadējai Sidgundas pamatskolas direktorei Anitai Sārnai, kura atteicās no iespējas vadīt apvienoto skolu. Savukārt S. Lapiņas kandidatūru aizēnojis IKVD atzinums. Plānots, ka jaunais direktors savus amata pienākumus sāks pildīt no nākamā mācību gada un savu kandidatūru domē var pieteikt līdz 15. maijam.

Iepriekš:
Mālpils vidusskolas direktorei uzliek naudas sodu; skolā atklāti vēl citi pārkāpumi