19.03.2013 15:26

Mālpilī deputāti lems par Mālpils vidusskolas direktores atbilstību amatam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpils novada domes izpilddirektors Agris Bukovskis informēja, ka tuvākajā laikā līdz domes sēdei pašvaldībā notiks Lapiņas darba un atbilstības skolas direktores amatam novērtēšana. Mālpils novada domes izpilddirektors Agris Bukovskis informēja, ka tuvākajā laikā līdz domes sēdei pašvaldībā notiks Lapiņas darba un atbilstības skolas direktores amatam novērtēšana. Krišjānis Grantiņš

Mālpils novada domes sēdē 27. martā tiks lemts par Mālpils vidusskolas direktores Solvitas Lapiņas atbilstību ieņemamajam amatam, kā to ierosinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Mālpils novada domes izpilddirektors Agris Bukovskis informēja, ka tuvākajā laikā līdz domes sēdei pašvaldībā notiks S. Lapiņas darba un atbilstības skolas direktores amatam novērtēšana, taču neko vairāk par domes nostāju konkrētajā situācijā viņš patlaban neatklāj, raksta LETA.

"IKVD vēstuli saņēmām tikai pirms divām dienām, tāpēc tuvākajā laikā arī notiks visa izvērtēšana, bet lēmumu varēsim pieņemt tikai domes sēdē," piebilda A. Bukovskis.

Savukārt S. Lapiņa norāda, ka jau no decembra Mālpilī aizsākusies skolu reorganizācija, kurā uz esošās vidusskolas bāzes tiks veidota novada vidusskola, un šajā sakarā pašvaldība jau vairāk nekā divas nedēļas ir izsludinājusi direktora amata kandidātu pieteikumu pieņemšanu, tādēļ, pēc S. Lapiņas teiktā, šajā jautājumā viss jau ir izlemts.

Viņa arī atzīst, ka vajadzīgos dokumentus saviem darbiniekiem nav prasījusi un apsūdzības ir pamatotas, taču pieteikties vakantajam jaunās Mālpils novada vidusskolas direktora amatam S. Lapiņa negrasās.

LETA jau ziņoja, ka IKVD pēc veiktajām pārbaudēm un konstatētajiem pārkāpumiem Mālpils vidusskolā piemēroja skolas direktorei Solvitai Lapiņai naudas sodu un ierosinājis Mālpils novada domei izvērtēt viņas atbilstību ieņemamajam amatam.

Kvalitātes dienests konstatēja, ka Mālpils vidusskolas direktore pirms vairāku pedagogu pieņemšanas darbā nav pieprasījusi attiecīgās izziņas no Sodu reģistra par šo personu sodāmību. Šo pedagogu vidū esot arī skolotāja, kuras rīcība attiecībā pret sākumskolas skolēnu, kuram angļu valodas stundā bija palicis slikti, ir vērtējama kā prettiesiska un situācijai neatbilstoša.

Kvalitātes dienests pārbaudē atklāja, ka S. Lapiņas vietnieces izglītības jomā papildu pedagoģiskā darba apjoms pārsniedz normatīvajos aktos noteikto 1,3 darba likmes. Vienlaikus tika konstatēts, ka vietniecei ir iegūta augstākā akadēmiskā izglītība, bet nav iegūta normatīvajos aktos noteiktā augstākā pedagoģiskā izglītība.