11.03.2013 09:24

Pēc otrklasnieka pazemošanas Mālpils vidusskolai meklē citu direktoru

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jau nākamajā mācību gadā Mālpils vidusskolu, visticamāk, vadīs cits direktors. Jau nākamajā mācību gadā Mālpils vidusskolu, visticamāk, vadīs cits direktors. Krišjānis Grantiņš

Februāra vidū publiskajā telpā parādījās ziņa, kas satricināja kluso Mālpili: vietējā vidusskolā tika pazemots otrklasnieks, bet direktore uz to nereaģēja. Tas viņai maksāja amatu, un nu šim krēslam tiek meklēts jauns pretendents.

Jau rakstījām, ka teju pirms mēneša toreizējā Mālpils vidusskolas direktore Solvita Lapiņa nonāca neapskaužamā situācijā, jo, rūpīgi nepārbaudot skolotājas pagātni Sodu reģistrā, darbā pieņēmusi angļu valodas skolotāju Sandru Šteinbergu, kura iepriekš no amata pienākumu pildīšanas citā skolā atbrīvota par bērnu tiesību pārkāpšanu.

Lai gan februārī direktore to komentēt atteicās, bet pašvaldība no šī gadījuma norobežojās, līdz ar marta pirmajām dienām vietvaras oficiālajā vietnē parādījusies informācija, ka skolai tiek meklēts jauns direktors. Pēc termiņa, līdz kuram dokumenti jāiesniedz, secināms gan, ka jaunais direktors savus amata pienākumus sāks pildīt tikai nākamajā mācību gadā, jo potenciālajiem pretendentiem dzīves apraksts (CV) un motivācijas vēstule pašvaldībai jāiesniedz līdz 15. maijam. Papildus tam kandidātiem jāiesniedz arī savs redzējums par mācību iestādes un tās filiāles Sidgundas ciemā attīstību.

Prasības ir ieņemamajam amatam atbilstošas: augstākā izglītība pedagoģijā, maģistra grāds šajā vai vadības zinātnēs, pieredze vadošā amatā vismaz trīs gadus, bet pedagoģiskajā darbā – vismaz piecus. Papildus visām standarta prasībām, proti, spējai pieņemt lēmumus pastāvīgi, kā arī organizēt komandas darbu, no kandidātiem tiek prasītas arī vismaz vienas svešvalodas zināšanas, kā arī B kategorijas vadītāja apliecība.