19.09.2012 10:33

Kamēr samazinās skolēnu skaits, bērnudārzniekus "aizsūta" uz skolu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Turpmāk daļa mazo Inčukalna bērnu, kam drīzumā jāsāk skolas, bērnudārza gaitas aizvadīs Inčukalna pamatskolā. Turpmāk daļa mazo Inčukalna bērnu, kam drīzumā jāsāk skolas, bērnudārza gaitas aizvadīs Inčukalna pamatskolā. http://incukalnapsk.skolam.lv

Pērn tika pieņemts likums par to, ka pašvaldībām jānodrošina vietas bērnudārzos mazajiem jau no pusotra gada vecuma. Tam risinājumu savā veidā radusi arī Inčukalna novada pašvaldība.

"Taču naudu līdzi valdība neiedeva, nevienu santīmu," sarūgtināts ir Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus ("Vienotība"), norādot, ka nauda piešķirta tikai audzinātāju algu apmaksai, ne jaunu bērnudārzu celtniecībai.

Lai problēmu atrisinātu, daļa piecgadīgo un sešgadīgo bērnu, kam nākamgad jāiet pirmajā klasē, no Inčukalna bērnudārza pārcelti uz pamatskolu, ņemot vērā faktu, ka skolēnu skaits šogad samazinājies. Par to vairāk novada mērs stāsta video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Ja valsts aizdotu naudu, Vangažu kultūras nams atdzimtu pilnībā