17.09.2012 15:37

Ja valsts aizdotu naudu, Vangažu kultūras nams atdzimtu pilnībā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bīstamais Vangažu kultūras nama grausts nojaukšanas sākuma stadijā šā gada jūnijā. Bīstamais Vangažu kultūras nama grausts nojaukšanas sākuma stadijā šā gada jūnijā. Krišjānis Grantiņš

"Stulbi no valsts puses, ka neļauj aizņemties naudu," – tā šogad nojauktās teju 30 gadus stāvējušās Vangažu kultūras nama piebūves izpalikušo reanimēšanu raksturo Inčukalna novada mērs Arvīds Blaus.

Lai gan šādā gadījumā pašvaldībai būtu sasniegta 20 % aizņēmumu noslogojuma robeža, novada domes priekšsēdētājs A. Blaus ("Vienotība") uzskata, ka tas sarežģījumus budžetā neradītu. "Mums ir projekts, bet šis projekts izmaksā vairākus miljonus latu. Tā kā mums budžetā tādas naudas nav un arī nevaram ņemt aizdevumu, jo to piešķir tikai Eiropas fondu līdzfinansētiem projektiem, pilnībā kultūras namu atjaunot nevarējām un piebūvi demontējām," skaidro pašvaldības vadītājs.

Vairāk par nojaukto Vangažu kultūras nama piebūvi, tās vietā plānotajiem darbiem un remontu pašā kultūras namā viņš stāsta video intervijā:



Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Vangažu jaunceltnes rēga vietā taps brīvdabas estrāde