02.09.2013 14:02

Pierīgā atklāta vēl viena mācību iestāde – Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā atklāta vēl viena mācību iestāde – Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola www.ogrenet.lv

Skolas direktores Valda Jermanovas rokas vadīts, no tālām zemēm kā dāvana atceļojošais, skolas zvans ieskandinājis mācību gada sākumu 1. septembrī atklātajā Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolā.

Vispirms Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs, audzēkņi, viņu vecāki un pašvaldības pārstāvji pulcējās uz svinīgo Zinību dienas sarīkojumu Ikšķiles tautas namā, raksta portāls "Ogrenet.lv".

"Ikšķile ir iemirdzējusies jaunās krāsās un skaņās, tādas krāsainības un tāda skanējuma šai pilsētai vēl nav bijis. Ar novada pašvaldības un sabiedrības atbalstu ir piepildījies sapnis par Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu," sveicot pirmajā skolas dienā pedagogus, audzēkņus un viņu vecākus, sacīja Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola direktore V. Jermanova.

Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas profesionālās ievirzes mūzikas un mākslas programmās ir pieteikušies 104 audzēkņi, bet interešu izglītības programmā, sagatavošanas grupās un studijās zinības apgūs vēl simts bērnu.

Viņu vidū ir arī Loreta un Anna Lasmanes. Mazā Loreta mācīsies Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas 1. klasē spēlēt flautu, bet vecākā – Anna – 6. klasē klavieru nodaļā. Pirms tam Anna mācījās Ogres Mūzikas skolā. Kā portālam "Ogrenet.lv" atklāja abu meitu māmiņa Aija Lasmane, Anna pārnākusi uz Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu, jo tā ir tuvāk mājām.

V. Jermanova iepazīstināja klātesošos ar Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas pedagogiem, par kuru profesionālismu un talantu ikviens varēja pārliecināties koncertā.

"Novada pašvaldībai ir liels gandarījums un svētku sajūta, ka pirms trijiem gadiem iesāktais projekts ir realizēts. Tas ir pašvaldības pienākums rūpēties par izglītības attīstību novadā, turpmākajos gados tieši izglītību esam izvirzījuši par savu prioritāti, un šī diena to arī apliecina," svētku uzrunā uzsvēra Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Ikšķiles novads nav to valsts reģionu vidū, kam būtu jāuztraucas par iedzīvotāju un bērnu skaita samazināšanos, šeit notiek gluži pretēji procesi, tāpēc nekavējoties jādomā par iespējami lielākas platības atvēlēšanu Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas vajadzībām, pārvietojot Ģimenes ārstu prakses uz pasta ēku, atzina pašvaldības vadītājs.

Ikšķiles Mūzikas un mākslas skola saņēma arī pašvaldības dāvinājumu – dāvanu karti 500 latu vērtībā. Pēc svinīgā sarīkojuma pūtēju orķestra "Ciemupe" tauru skaņu pavadījumā visi devās gājienā Un Ikšķiles mūzikas un mākslas skolu Strēlnieku ielā 10, kur pirms tam atradās Ikšķiles novada pašvaldības administrācija.

Atvēlot šo ēku Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolai, izveidojies Ikšķiles izglītības un kultūras centrs, kur blakus atrodas arī Ikšķiles tautas nams un Ikšķiles vidusskola.

Fotogaleriju no skolas atklāšanas var apskatīt šeit.

Iepriekš:
Pierīga kļuvusi par divām skolām bagātāka