01.09.2013 16:33

Pierīga kļuvusi par divām skolām bagātāka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Fotomirklis: atklāta jaunā Laurenču sākumskola Siguldā. Fotomirklis: atklāta jaunā Laurenču sākumskola Siguldā. www.sigulda.lv

1. septembrī bijušās Siguldas novada vidusskolas ēkā atklāta jaunā Laurenču sākumskola, bet mazie ķekavieši turpmāk mācīsies Ķekavas sākumskolā, kuras ēka uzcelta rekordātrā tempā – nepilna gada laikā.

Jau vēstīts, ka Laurenču sākumskola ir Latvijā pirmā jaunā pašvaldības skola, ko atklāj pēdējo divu gadu laikā. Ēkas renovācijā šovasar pašvaldība ieguldījusi vairāk nekā 500 tūkstošus latu. Jaunajā mācību gadā Laurenču sākumskolā mācības uzsāk 122 skolēni – nokomplektētas trīs pirmās klases un pa vienai klasei 2.–6.klašu grupā. Mācību procesu skolā nodrošinās 20 pedagogi, informē pašvaldība.

"Dzimstības pieaugums un tas, ka jaunās ģimenes izvēlas Siguldu par savu dzīvesvietu, rada lielu pirmskolas un sākumskolas vecuma bērnu skaita pieaugumu Siguldas novadā. Pašvaldība nopietni domā par kvalitatīvu izglītības iespēju nodrošināšanu jaunajiem iedzīvotājiem – 2010. gada nogalē atklājām jaunu bērnudārzu, šogad skolu, bet nākamā gada sākumā atklāsim vēl vienu jaunu bērnudārzu," stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, norādot, ka Siguldas novadā strauji pieaug bērnu dzimstība – katru mēnesi pasaulē nāk vairāk nekā 20 jaunie siguldieši.

Fotogaleriju no Laurenču sākumskolas atklāšanas var apskatīt šeit.

Pirmajā jaunā mācību gada dienā jauna sākumskola atklāta arī Ķekavas novadā, kurā vēl tik pirms pāris nedēļām norisinājās ēkas būvniecības beigu darbi. Uz svinīgo pasākumu ieradās skolēni, vecāki un skolotāji, kā arī Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji un būvniecības uzņēmuma SIA "Abora" darbinieki, kuri rūpējās, lai būvdarbi noritētu pirms termiņa un jaunā skola tiktu atklāta jau 1. septembrī.

Ar svētku runu mazos skolēnus iedvesmoja novada domes priekšsēdētājs Valts Variks un Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka, savukārt apsveikuma vēstuli šajos svētkos Ķekavas novada iedzīvotājiem un viesiem atsūtījis Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Pirms svinīgās atklāšanas lentas pārgriešanas skolu iesvētīja un uz kopīgu lūgšanu aicināja Doles–Ķekavas evanģēliski luteriskās baznīcas draudzes mācītājs Arnis Eltermanis.

Jaunajā skolā mazos un zinātkāros skolēnus sagaidīja gaišas, plašas un mūsdienu standartiem atbilstošas telpas, kas krāsotas dzīvespriecīgos toņos. Tās ir kā radītas, lai mācības skolēniem sagādātu prieku un patīkamas atmiņas turpmākajai dzīvei par skolā pavadīto laiku. Šogad 1. septembrī mācības Ķekavas sākumskolā uzsākuši vairāk nekā 160 skolēnu.