05.03.2013 10:24

Latvijas iedzīvotāji aicināti parakstīties par nedzimuša bērna tiesībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Attēlam ir ilustatīva nozīme. Attēlam ir ilustatīva nozīme. arhīvs

Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs pievienojies tiem tūkstošiem Eiropas Savienības iedzīvotāju, kuri iestājas par nedzimuša bērna tiesībām akcijā "One of Us". Tajā aicināti parakstīties arī citi mūsu valsts iedzīvotāji.

Eiropas pilsoņu iniciatīva radās kā pretspars tam, ka Eiropas Komisija piešķir līdzekļus tam, lai legāli varētu iznīcināt cilvēku vēl pirms dzimšanas brīža. Tas galvenokārt attiecas uz abortiem un embrionālo cilmes šūnu pētniecību. Ilgtermiņā šīs iniciatīvas mērķis ir nostiprināt Eiropas Savienības likumdošanā cilvēka dzīvības aizsardzību, sākot no ieņemšanas brīža, kā arī stiprināt vienotu Eiropas "Pro life" jeb "Par dzīvību" kustību.

Lai iniciatīva būtu derīga, līdz šā gada 2. novembrim visās Eiropas Savienības dalībvalstīs jāsavāc vismaz viens miljons parakstu, un vismaz septiņās valstīs savākto parakstu summai ir jābūt lielākai vai vienādai par šo valstu Eiropas Parlamenta deputāta reizinājumu ar 750. (Latvijā šis skaitlis ir aptuveni 7000 cilvēku).
Arī Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties šajā akcijā un parakstīties vietnē www.oneofus.eu.

Savukārt mācītāji un draudzes vecākie, neatkarīgi no kristīgās konfesijas, ir aicināti parūpēties par to, lai draudzes locekļiem ir iespēja parakstīties. Neskaidrību gadījumā iespējams sazināties ar akcijas organizatoru Jāni Lulli elektroniski – Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Parakstīties iespējams arī portāla "Apriņķis.lv" un "Rīgas Apriņķa Avīzes" redakcijā Lāčplēša ielā 24, piektajā stāvā.

Šī iniciatīva guvusi plašu atbalstu visā Eiropā. Visaktīvākie ir bijuši poļi, kuri savākuši 32 340 parakstus, kas ir 84,55 % no nepieciešamā skaita. Pārējie Eiropas Savienības pilsoņi bijuši kūtrāki. Austrijā savākts 17,21 %, Spānijā 39,69 %, bet Itālijā par iniciatīvu parakstījies 31 % jeb 17 024 šīs dienvidzemes iedzīvotāji. Pārējo Eiropas valstu pilsoņi bijuši samērā kūtri, piemēram, mūsu kaimiņi igauņi savākuši vien nieka 0,04 %. Zviedrijā par nedzimuša bērna tiesībām iestājušies 0,35 % no nepieciešamā parakstu skaita, Bulgārijā tie ir 0,16 % no vajadzīgajiem, kas ir tikai 22 cilvēki.

Citās Eiropas valstīs savākto parakstu skaits 

Iniciatīvas vēstule

Iepriekš:
Sākusies Latvijā pirmā Eiropas pilsoņu iniciatīva "One of us" jeb "Viens no mums"