15.07.2012 12:31

Lēnām atdzimst carnikaviešu sapnis par savu svētnīcu – Siguļu baznīcu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lēnām atdzimst carnikaviešu sapnis par savu svētnīcu – Siguļu baznīcu www.vieglicelot.lv

2009. gadā aizsāktā Carnikavas luterāņu baznīcas rekonstrukcija Siguļos joprojām turpinās.

Katru gadu pašvaldība tam atvēl aptuveni 20 000 latu, turklāt varētu piešķirt vēl vairāk, ja vien pārslogotie restauratori, kuru Latvijā ir maz, visas summas varētu apgūt, atklāj Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica (Latvijas Zemnieku savienība).

Par to, kā veicas ar ziedojumu piesaisti baznīcas atjaunošanai, par tās kultūrvēsturisko nozīmi novada iedzīvotājiem, nelielu atskatu vēsturē un nākotnes plāniem viņa vairāk stāsta video intervijā:



Jāuzsver, ka Siguļu baznīca īpaši izceļas ar to, ka Vidzemes jūras piekrastē ir vienīgā saglabājusies koka baznīca. 2008. gadā dievnamam apritēja 280 gadi. Līdz tam vairāk nekā 50 gadus unikālā Carnikavas baznīca stāvējusi izpostīta un drūma, bet 2007. gada nogalē dievnamā noritēja dievkalpojums, kurā aizlūdza par baznīcas atjaunošanas ieceres īstenošanu.

Draudze kopā ar uzņēmīgiem cilvēkiem un Carnikavas novada pašvaldības atbalstu ir nolēmusi atjaunot baznīcu un padarīt to tikpat skaistu un cēlu, kāda tā bija salīdzinoši vēl pavisam nesen – 20. gadsimta vidū.

Vēl nedaudz par baznīcas vēsturi izlasāms šeit.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

D. Jurēvica: Vienreiz kļūdījāmies, tas vairs neatkārtosies