21.11.2014 15:37

Esmu pret "hetero-seksuāļiem" – 2

Autors  Guntars Baikovs, gudribassakums.lv
Novērtēt šo ziņu
(4 balsojumi)

Milzīgi naudas un enerģijas resursi pēdējo pārdesmit gadu laikā ir iztērēti, lai visā Rietumu pasaulē valodas līmenī nostiprinātu šīs absurdās "hetero-homo" kategorijas un pierādītu, ka seksuālā tieksme pret savu dzimumu ir "acīmredzami dabiska lieta".

Esmu pret "heteroseksuāļiem"

Tā kā šī iniciatīva izmanto to pašu "apspiesto atbrīvošanas principu", kādu, cīnoties pret rasu, vai dzimuma diskrimināciju, tās panākumi ir patiesi pārsteidzoši. Šodien par "homo" brīvību un tiesībām gatavi cīnīties ne tikai šīs iekāres upuri, bet arī liela daļa sabiedrības, kuri paši ir brīvi no šīm iekārēm. Viltīgās atbrīvošanas, brīvības un tiesību retorikas samusināti, viņi domā cīnāmies par taisnu lietu, neapzinādamies, ka liekulīgu saukļu aizsegā notiek cīņā par netiklības vairošanu un visas sabiedrības postīšanu.

Šī retorika ir diezgan vienkārša, tiklīdz to saprot. No vienas puses, ar sabiedrību tiek manipulēts, apelējot pie taisnības, brīvības, mīlestības, progresa, līdztiesības utt. vērtībām. Kurš gan varētu pret tām iebilst. No otras puses, katrs, kurš uzdrīkstas šos melus atmaskot, tiek saukāts par "liekuli", "tumsoņu", "fundamentālistu", utt. Kurš gan vēlas tikt ieskaitīts šādās kategorijās.

Tā, no vienas puses, netiklība un perversijas tiek iepakotas kā progress, brīvība, taisnība, lai nav jārunā par netīrību, bet var cīnīties par cildenām vērtībām. No otras puses, tā kā atbilžu uz atmaskojošo kritiku nav, katrs, kurš iestājas pret šo postu, tiek vienkārši saukāts par visa labā, gaišā un progresīvā pretinieku.

Primitīva pieeja, melos un iebaidīšanā balstīta, bet laikam jau esam tādu pelnījuši, ja reiz tik daudzi uz tās uzķeras. Tā pārdesmit gadu laikā ir panākts, ka lielā daļā Rietumu sabiedrības viendzimuma attiecības tiek uzskatīta par normālām (tā taču esot identitāte), turklāt tās dažādā veidā legalizētas likumdošanas līmenī. Bet ar to nepietiek.

Tādēļ vispirms jājautā, kāpēc vispār šī homoseksuāļu cīņa par savām tiesībām? Pastāv garīgs princips, kuru ir svarīgi saprast, lai skaidri ieraudzītu, kas šodien notiek Rietumu sabiedrībā.

Vienkāršoti varam sacīt, ka katrs netikums cīnās par savu eksistenci trīs pakāpēs. Pirmā, tas lūdz to pieciest. "Ļaujiet mums būt, neesiet bargi pret mums". Otrā, tas pieprasa vienlīdzību ar pareizo. "Mums ir tādas pašas tiesības, kā citiem." Trešā, tas pasludina sevi par normu, un agresīvi cīnās, lai iznīcinātu tikumu. "Jūs visi darīsiet kā mēs." Netikums nevar paciest, ka paralēli pastāv tikums. Tā arī šis netikums nevar paciest, ka paralēli pastāv tradicionālās laulības un ģimenes.

Kā daudzi homoseksuāļu aktīvisti ir publiski atzinuši, viņu gala mērķis ir laulības institūcijas pilnīga iznīcināšana. Saprotiet, ka tas ir mērķis, nekas mazāks. Ja lūkojamies uz tendencēm ASV likumdošanā, var šķist, ka drīz šis mērķis, vismaz likumdošanas līmenī, varētu tikt sasniegts.

Bet, te nu mēs nonākam pie šo aktīvistu lielākās problēmas, pie atbildes uz jautājumu, kāpēc homoseksuāļu cīņa nolemta sakāvei. Pie nepārvaramas problēmas, pie klints, pret kuru sašķīdīs viņu kuģis. Šī problēma nav ārpusē, sabiedrībā, bet gan viņos pašos, viņu sirdīs, viņu cilvēcībā. To var saukt par sirdsapziņu, par radīšanas kārtību, par sirdīs un dabā rakstītiem Dieva likumiem. Nav tik svarīgi kā to saucam.

Svarīgi ir tas, ka, pat ja visi cilvēki tiktu piespiesti atzīt, ka viendzimuma attiecības ir labas, pat ja homoseksuāļu tiesības tiktu nostiprinātas likumdošanā, pat ja tradicionālā laulība starp vienu vīrieti un vienu sievieti tiktu ar likumu aizliegta, viņu cīņa tomēr ir zaudēta. Jo tā nav cīņa nedz pret sabiedrību, nedz pret likumiem, tā ir cīņa pret Dievu Radītāju. Jeb, ja vēlaties, pret cilvēka dabu. Pret to, kas mēs kā cilvēki esam kā bioloģiskas un sociālas būtnes.

Pat ja visa pasaule sacīs "jā" netikumam, Radītāja balss mūsu sirdīs un Viņa dizains mūsu ķermeņos sacīs "nē". Un Dieva "nē" ir daudz, daudz skaļāks, nekā visu cilvēku "jā" kopā ņemot. Šajā kontekstā nav svarīgi, vai kāds tic Dievam, un kādam dievam tic; formula vīrietis + sieviete = laulība ir realitāte, kuru nav iespējams mainīt. Pasaule nepielāgojas indivīda vēlmēm. Ko sēsiet, to pļausiet.

Traģiskais šajā jau iepriekš zaudētajā ziņā ir tas, ka, protams, visi cilvēki grib būt laimīgi, grib būt pieņemti, grib ģimenes attiecības, arī sava dzimuma iekāres pārņemtie var gribēt rūpēties par bērniem. Taču, kamēr viņi turpinās nostāties pret Radītāja kārtību, nekas labs nesanāks. Nebūs miera, nebūs laimes, nebūs piepildījuma. Nebūs savu bērnu. Visas šīs brīnišķās dāvanas Radītājs rezervējis laulības attiecībām viena vīrieša un vienas sievietes starpā. Nav cilvēku varā to mainīt.

Vairākās Rietumu valstīs, kurās progresa un brīvības saukļu pavadībā viendzimuma attiecības akceptējusi gan sabiedrības, gan arī tās nostiprinātas likumdošanas līmenī, nu jau iespējams izvērtēt kādu "svētību" tas nesis šiem cilvēkiem. Var redzēt, kas tiek pļauts.

Šī iekāre iznīcina, un tas parādās viendzimuma attiecības praktizējošo vidū tādos statistiski aprakstāmos fenomenos kā ievērojami īsāks dzīves ilgums, daudz augstāks pašnāvību, STS saslimstības, vardarbības, depresiju, izvarošanu, alkohola un narkotiku atkarību skaits, dažādu medicīnisko un psiholoģisko problēmu nastas utt.

Man tuvs draugs, mācītājs Austrālijas baznīcā, ilgāku laiku savā mājā uzņēma un rūpējās par kādu paziņu, pusmūža homoseksuāli. Skaistie gadi bija aiz muguras, nevienam nevajadzīgs, iekāres, depresijas un fēču nesaturēšanas nomocīts, viņš vadīja savas dienas. Kā mans draugs to apraksta, viņš bijis vis–žēlojamākais cilvēks, kādu viņš jebkad saticis. Katru reizi, kad viņš redzējis šo paziņu, viņam gribējies viņu apkampt un dāvāt viņam kaut nedaudz mīlestības. Kurš gan tādu likteni var novēlēt saviem līdzcilvēkiem? Kura valdība var būt tik bezatbildīga, lai, sekas apzinoties, grūstu postā savus pilsoņus?

Jo ilgāk homoseksuāļu aktīvisti turpinās iet šo ceļu, jo nelaimīgāki viņi būs. Tiek izcīnīta viena lieta, bet laimes nav. Vilšanās un izmisums pieaug. Tiek izcīnīta nākošā. Nu būs laime. Nē. Rūgtums un sāpes aug augumā. Cīņa turpinās. Cīņa, kura jau no paša sākuma lemta sāpīgai sakāvei. Upuru skaits pieaug, bet laimes kā nav, tā nav. Ar kaut šie cilvēki nāktu pie prāta!

Kā varam palīdzēt maldos iestigušajiem

Mums ir jāpalīdz cilvēkiem, kas ir visdažādāko seksuālo iekāru varā, par to nav šaubu. Sliktākais, ko varam viņiem nodarīt ir sacīt "jā" netikumam, kas viņus pazudina, un atbalstīt šo netikumu kā tikumu.

Dažas idejas, kā varam palīdzēt:

Jāmaina valodas lietojums

Par seksualitāti jārunā laulības un netiklības kategorijās. Jāmāca visai sabiedrībai, īpaši jaunajiem, ka nav tāda fenomena kā seksuālā orientācija, neeksistē tāda heteroseksuāļu un homoseksuāļu identitāte. Kā arī jāmāca, kādas neizbēgamas sekas uz turpmāko dzīvi atstāj netiklība, lai kādā formā tā arī būtu.

Jāstiprina pamati – laulība un ģimene

Kopš agrīna vecuma visos līmeņos un visos veidos jāstiprina, jāveicina un jāatbalsta tradicionālās laulības un ģimenes. Tieši ģimenē piedzīvotas kroplas attiecības, vardarbība, sāpes un pāridarījumi visbiežāk pagrūž cilvēkus gan meklēt laimi netradicionālā veidā, gan nodoties jebkāda veida netiklībai. No otras puses, nekam nav stiprāka ietekme, kā vecāku pozitīvajam piemēram un pamācībām.

Rādīsim labus piemērus

Ikviens cilvēks ilgojās pēc laimes, prieka un miera piepildītas dzīves. Ja varām rādīt labus piemērus laulības un ģimenes dzīvei un mācīt, kāda ir Dieva iecere vīriešu un sieviešu attiecībām, agrāk vai vēlāk tas nesīs labus augļus, gan audzinot jaunos, gan atgriežot uz ceļa noklīdušos.

Mīlēsim līdzcilvēkus

Būsim reālisti, ir grūti atteikties no kaut kā svarīga. Vismaz dažiem sava dzimuma seksuālā pievilcība nav izdomāta lietas, un seksuālā iekāre ir ļoti spēcīga. Tas pats attiecās arī uz iekāri attiecībā uz pretējo dzimumu. Lai pasargātu cilvēku no netiklības, ir jādod vietā kaut kas vēl svarīgāks. Dāvājiet šiem cilvēkiem savu draudzību, atbalstu, beznosacījumu mīlestību, vediet viņus pie Kristus un draudzēs, lai šīs Dieva dāvanas kļūtu svarīgākas nekā postošās kārības.

Radīsim vidi,

...kas nemudina ļauties seksuāla rakstura kārībām, bet māca atbildīgi gatavoties dzīves svarīgākajām lomām, laulībai un vecāku pienākumiem. Šis gan ir smags punkts, jo prasa iejaukšanos valsts līmenī. Tas skar skolas, TV, medijus utt. Jādomā, kā atbrīvoties no netiklības visas mūsu kultūras līmenī.

Nekādā gadījumā nedrīkst pieņemt likumus,

... kas atbalsta un veicina seksuālos grēkus (vai tās būtu viendzimuma attiecības, vai netiklība pretējā dzimuma pārstāvju starpā, piemēram, atbalstot kopdzīvi bez laulības), jo tie tikai dos lielāku varu grēkiem, kuru gūstā cilvēki atrodas, padarīs viņu nastas vēl smagākas un postu dziļāku.

Aizlūgsim

Kā visiem kārdinājumiem, arī seksuālo kārdinājumu pamatā ir garīga realitāte. Ar pamācību un problēmas apzināšanos var būt par maz. Lūgsim pēc Svētā Gara atjaunojošā un šķīstījošā spēka, ļausimies, lai Kristus asinis mazgā mūs no visa ļaunā un dāvā patiesu brīvību.

Nobeigumā. Vienmēr atcerēsimies, ka ikviens cilvēks ir radīts pēc Dieva tēla un līdzības, bezgalīgi vērts Radītāja acīs. Par ikvienu cilvēku Dieva Dēls Jēzus Kristus ir izlējis savas asinis un atdevis savu dzīvību, lai atpestītu viņu no grēka un atvērtu durvis uz Dieva mūžības valstību.

Šādai izpratnei jānosaka arī mūsu attieksme pret līdzcilvēkiem. Ja viņi ir dārgi Trīsvienīgajam Dievam, viņiem jābūt dārgiem arī mums. Lai cik ļoti paša un citu grēka sakropļots būtu cilvēks, Svētais Gars spēj mainīt ne tikai mūsu domas un emocijas, bet arī mūsu sirdis un mūsu vēlmes. Tā ir mūsu ticība un cerība, tā lai dod spēku šajā neparastajā laikā.

Esiet gudri, mīļie tautieši, esiet gudri!